Kampuskehityshankkeet

Otaniemi on muuttunut vuosien aikana yhä vilkkaammaksi ja avoimemmaksi yhteisöksi. Viimeisin uudisrakennuskokonaisuus valmistui 2018 jolloin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti lukukauden uusissa tiloissa Otaniemessä. Kauppakorkeakoulu siirtyi Otaniemeen vuoden 2019 alussa.
Väre
Kampuskortteli

Kampuskortteli

Kortteli pitää sisällään Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun päärakennuksen Väreen, kauppakeskus A Blocin sekä Kauppakorkeakoulun uuden rakennuksen. Kokonaisuudessaan uudisrakennuskompleksi on kooltaan 47 500 brm2. Aurinkopaneelit ja maalämpö tuottavat energiaa rakennukseen.

Lue lisää

BIZ students 19-2-2019_photo_Mikko_Raskinen_068.jpg

Kauppakorkeakoulu (2019)

Ekonominaukio 1:n rakennustyöt viimeisteltiin alkuvuodesta 2019 ja Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijat, tohtorikoulutettavat ja henkilöstö muuttivat perinteikkäältä Töölön kampukselta uudenkarheisiin tiloihin helmikuussa 2019. Opetustilojen, learning hubin, neuvottelutilojen ja henkilöstön tilojen lisäksi uudisrakennuksessa on myös ravintola ja viinibaari sekä kahvila.

 

Kampuskortteli

Väre (2018)

Kampuskehitysohjelman suurin uudisrakentamishanke valmistui kesällä 2018 ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu pääsi muuttamaan uusiin tiloihin keskelle Otaniemen kampusta. Näyttävä uudisrakennus kätkee sisälleen työpajoja, studioita, pienryhmähuoneita, opetus- ja toimistotiloja, tiloja itsenäiseen työskentelyyn sekä paikkoja oleskeluun ja kohtaamisiin. Väreessä toimii myös opiskelijaravintola, kahvila sekä Aalto-yliopiston kauppa Aalto Shop.

Aalto University A Bloc Tuomas Uusheimo-180920-aalto-vare-079.jpg

A Bloc (2018)

Väre-rakennuksen jatkumoksi valmistui kauppakeskus A Bloc, jonka avajaisia vietettiin elokussa 2018. A Bloc on lisännyt merkittävästi kaupallisten palvelujen tarjontaa Otaniemen alueella. Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä olevan kauppakeskuksen tarjonta ravintoloineen, kahviloineen ja muine kaupallisine palveluineen elävöittää Otaniemen aluetta.

Lue lisää

A Grid aula

A Gridin peruskorjaus (2018)

A Grid (Otakaari 5) avautui entisissä Sähkötekniikan korkeakoulun tiloissa helmikuussa 2018 tarjoten ekosysteemin yritysten ja kumppaneiden tarpeisiin. A Gridissä on tilaa yhteensä yli 25 000 m² ja se on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista startup-keskittymistä. Peruskorjaushanke toteutettiin neljässä vaiheessa.

Lue lisää

Dipoli_02.jpg

Dipolin peruskorjaus (2017)

Entinen tapahtumakeskus koki peruskorjauksen, jossa rakennukselle luotiin uudenlainen toimintamalli sekä monikäyttöisiä tiloja. Dipoli toimii Aalto-yliopiston päärakennuksena sekä yliopiston johdon keskuksena, jossa on myös tapahtumatiloja sekä paljon julkista tilaa opiskelijoille sekä ulkopuolisille henkilöille. Vanhan rakennuksen uusi kestävä elämä!

Lue lisää

Aalto_University_Learning_Center_ (11)2016_by_Tuomas_Uusheimo_025.jpg

Harald Herlin -oppimiskeskuksen peruskorjaus (2016)

Kirjastorakennukselle tehtiin peruskorjaus, jonka myötä kirjastotoiminnalle luotiin uudenlaisen toiminnan mukaiset tilat. Harald Herlin -oppimiskeskukselle myönnetiin 2017 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto korjaussuunnittelusta. Perusteellinen uudistus vuosina 2015–2016 onnistui muovaamaan rakennuksesta viihtyisän, modernin ja monikäyttöisen tilan. Perinteinen kirjahylly-kirjasto muuttui enemmän tietotekniikan avulla toimivaksi oppimiskeskukseksi. Rakennuksessa on nykyaikaista monitoiminnallista tilaa, jossa opiskelijat viihtyvät. 

Aalto_University_Y_block_102013_by_Tuomas_Uusheimo_051.jpg

Kandidaattikeskuksen 
peruskorjaus (2015)

Aalto-yliopiston kandidaattikeskus eli entinen Teknillisen korkeakoulun päärakennus on Alvar Aallon suunnittelema. Rakennuksen peruskorjaus oli mittava projekti, joka toteutettiin neljässä vaiheessa vuosien 2007-2015 aikana. Rakennuksen sisätilat kunnostettiin ja lähes kaikki talotekniikka uusittiin. Peruskorjausken myötä rakennukseen tehdyistä esteettömyyttä edistäneistä parannuksista myönnetiin rakennukselle Esteetön Suomi 2015 –palkinto. Esteettömyyspalkinto on tunnustus kohteelle, joka valtakunnallisesti toteuttaa laajaa näkemystä esteettömyydestä. Rakennus tuli tunnetuksi Kandikeskuksena, johon myös ensimmäiset kauppakorkeakoulun toiminnot muuttivat Otaniemessä.

Lue lisää

OIH ruokala

Open Innovation House (2012)

Open Innovation House oli udisrakennushanke, jossa toteutettiin uudenlaisia toimistotiloja yliopiston yhteistyökumppaneille. Rakennus toteutettiin energia- ja ympäristötehokkaasti ja sertifioitiin LEED Gold tasoisesti.

Yhteydenottolomake
  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!