Raide-Jokerin rakennustyöt Otaniementiellä jatkuvat viikolla 21

Pikaraitiotien rakennustyöt jatkuvat Otaniementiellä toukokuun 2020 aikana pintamaiden ja kantojen poistoilla.

Pikaraitiotien rakentamisen lisäksi samassa yhteydessä saneerataan kaikki kadun rakenteet mukaan lukien jalankulku- ja pyöräväylät. Kadun rakentaminen pitää sisällään muun muassa runsaasti kunnallisteknisten johtojen ja putkien siirtoa ja uusimista sekä maaperän vahvistamista ennen katu- ja ratarakenteiden rakentamista.

Raide-Jokerin työmaalla Otaniemessä tehdään töitä helatorstaina 21.5. kello 8–18. Töitä ei tehdä helatorstaina asuinrakennusten lähellä.

Rakennustyöt aiheuttavat jonkin verran muutoksia esimerkiksi ajokaistoihin ja -nopeuksiin sekä jalankulun ja pyöräilyn reitteihin. Moottoriajoneuvojen kulku Otaniementiellä onnistuu kuitenkin koko ajan. Jalankulku ja pyöräily onnistuvat koko rakentamisen ajan vähintään jommallakummalla puolelle katua. Kaikki muutokset opastetaan työmaan ympäristössä sekä Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Rakennustöihin kuuluu myös erityistä melua aiheuttavia työvaiheita. Otaniementiellä melua aiheutuu esimerkiksi ponttiseinien lyömisestä sekä pehmeän maaperän vuoksi välttämättömästä paalutuksesta. Otaniementiellä joudutaan tekemään jonkin verran kallion louhintaa. Tiedotamme erityistä melua aiheuttavista työvaiheista lähiympäristön asukkaita aina etukäteen. Meluavimmat työvaiheet ajoittuvat tämänhetkisen arvion mukaan kesään 2020.

Pääasiallinen työaika on arkisin kello 7–18. Kello 18–22 välillä, viikonloppuisin ja arkipyhinä saatetaan tehdä töitä, jotka eivät aiheuta erityistä melua.

arkisin klo 8–16
Työmaapäivystys,
Keilaniemi–Otaniemi
p. 040 862 6226

24 h
Raide-Jokerin
häiriöpäivystys
p. 050 465 4969

Kolme neljäsosaa Raide-Jokerin rakennustöistä valmiina – ratarakentaminen etenee edellä aikataulua

Raide-Jokerin rakentaminen etenee aikataulusta edellä niin, että rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa noin viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Pääosa Espoon osuuden rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Yllättävä voittaja Kestävän kampuksen sankariksi 2021

Kestävän kampuksen sankari valittiin jo viidennen kerran.
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.