Raide-Jokerin rakennustyöt Otaniementiellä jatkuvat viikolla 21

Pikaraitiotien rakennustyöt jatkuvat Otaniementiellä toukokuun 2020 aikana pintamaiden ja kantojen poistoilla.

Pikaraitiotien rakentamisen lisäksi samassa yhteydessä saneerataan kaikki kadun rakenteet mukaan lukien jalankulku- ja pyöräväylät. Kadun rakentaminen pitää sisällään muun muassa runsaasti kunnallisteknisten johtojen ja putkien siirtoa ja uusimista sekä maaperän vahvistamista ennen katu- ja ratarakenteiden rakentamista.

Raide-Jokerin työmaalla Otaniemessä tehdään töitä helatorstaina 21.5. kello 8–18. Töitä ei tehdä helatorstaina asuinrakennusten lähellä.

Rakennustyöt aiheuttavat jonkin verran muutoksia esimerkiksi ajokaistoihin ja -nopeuksiin sekä jalankulun ja pyöräilyn reitteihin. Moottoriajoneuvojen kulku Otaniementiellä onnistuu kuitenkin koko ajan. Jalankulku ja pyöräily onnistuvat koko rakentamisen ajan vähintään jommallakummalla puolelle katua. Kaikki muutokset opastetaan työmaan ympäristössä sekä Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Rakennustöihin kuuluu myös erityistä melua aiheuttavia työvaiheita. Otaniementiellä melua aiheutuu esimerkiksi ponttiseinien lyömisestä sekä pehmeän maaperän vuoksi välttämättömästä paalutuksesta. Otaniementiellä joudutaan tekemään jonkin verran kallion louhintaa. Tiedotamme erityistä melua aiheuttavista työvaiheista lähiympäristön asukkaita aina etukäteen. Meluavimmat työvaiheet ajoittuvat tämänhetkisen arvion mukaan kesään 2020.

Pääasiallinen työaika on arkisin kello 7–18. Kello 18–22 välillä, viikonloppuisin ja arkipyhinä saatetaan tehdä töitä, jotka eivät aiheuta erityistä melua.

arkisin klo 8–16
Työmaapäivystys,
Keilaniemi–Otaniemi
p. 040 862 6226

24 h
Raide-Jokerin
häiriöpäivystys
p. 050 465 4969

Raide-Jokerin yötöitä Otaniemessä heinäkuun aikana

Otaniementiellä Raide-Jokerin työmaalla tehdään yötöitä heinäkuussa.

Tarkastele Aalto-yliopisto Works K3-työmaata reaaliaikaisesti

Aalto-yliopisto Works K3 -työmaalle on asennettu web-kamera kuvaamaan ajankohtaista tilannetta työmaalta. Työmaa on käynnistynyt kevään 2021 aikana.
Kampus, Mediatiedotteet Julkaistu

Ostoskeskus A Blanc aukeaa Otaniemeen kesällä

Alvar Aallon suunnittelema ”Otaniemen vanha ostari”, nykyinen ostoskeskus A Blanc, uudistui peruskorjauksessa vanhaa kunnioittaen palvelemaan monipuolista liiketoimintaa.

Ensimmäinen Suomessa: Sähköpyörän akkujen paloturvallinen latauskaappi Aalto-yliopiston metroasemalle

Espoon kaupunki ja LatausPolku Oy lanseeraavat sähköpyörien akkujen latauskaappeja kolmessa liikenteen solmukohdassa Espoossa: Otaniemen A Blocissa, Espoonlahden Pikkulaivassa ja Matinkylän Isossa Omenassa. Suomen ensimmäinen paloturvallinen latauskaappi otettiin käyttöön Espoon Otaniemeen huhtikuussa.