Raide-Jokerin rakennustyöt Otaniementiellä jatkuvat viikolla 21

Pikaraitiotien rakennustyöt jatkuvat Otaniementiellä toukokuun 2020 aikana pintamaiden ja kantojen poistoilla.

Pikaraitiotien rakentamisen lisäksi samassa yhteydessä saneerataan kaikki kadun rakenteet mukaan lukien jalankulku- ja pyöräväylät. Kadun rakentaminen pitää sisällään muun muassa runsaasti kunnallisteknisten johtojen ja putkien siirtoa ja uusimista sekä maaperän vahvistamista ennen katu- ja ratarakenteiden rakentamista.

Raide-Jokerin työmaalla Otaniemessä tehdään töitä helatorstaina 21.5. kello 8–18. Töitä ei tehdä helatorstaina asuinrakennusten lähellä.

Rakennustyöt aiheuttavat jonkin verran muutoksia esimerkiksi ajokaistoihin ja -nopeuksiin sekä jalankulun ja pyöräilyn reitteihin. Moottoriajoneuvojen kulku Otaniementiellä onnistuu kuitenkin koko ajan. Jalankulku ja pyöräily onnistuvat koko rakentamisen ajan vähintään jommallakummalla puolelle katua. Kaikki muutokset opastetaan työmaan ympäristössä sekä Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Rakennustöihin kuuluu myös erityistä melua aiheuttavia työvaiheita. Otaniementiellä melua aiheutuu esimerkiksi ponttiseinien lyömisestä sekä pehmeän maaperän vuoksi välttämättömästä paalutuksesta. Otaniementiellä joudutaan tekemään jonkin verran kallion louhintaa. Tiedotamme erityistä melua aiheuttavista työvaiheista lähiympäristön asukkaita aina etukäteen. Meluavimmat työvaiheet ajoittuvat tämänhetkisen arvion mukaan kesään 2020.

Pääasiallinen työaika on arkisin kello 7–18. Kello 18–22 välillä, viikonloppuisin ja arkipyhinä saatetaan tehdä töitä, jotka eivät aiheuta erityistä melua.

arkisin klo 8–16
Työmaapäivystys,
Keilaniemi–Otaniemi
p. 040 862 6226

24 h
Raide-Jokerin
häiriöpäivystys
p. 050 465 4969

Eläköön kampus! Otakaari 2:n peruskiven muuraus juhlisti yliopiston uudisrakennuksia

Kampuksen uusimpien rakennusten, Otakaari 2A:n ja 2B:n, peruskivi muurattiin 29.9. Tilaisuudessa paljastettiin myös Otakaari 2A -rakennuksen uusi nimi.

Otakaari 1:n maisemahanke viimeistelyä vaille valmis

Amfiteatterinaukion alueen kunnostustyöt valmistuvat syksyllä 2022.

Miltä kampus näyttää tänään ja viiden vuoden kuluttua?

ACRE-päivä ja yhteisön I love campus -kierrokset kutsuvat ihastumaan kampukseen.

Tilojen täyttöastetutkimus käynnistynyt

Tilojen täyttöasteita Otaniemen kampuksella tutkitaan syksyn 2022 aikana.