Otaniemen kierrätyskeskus palkittiin esimerkillisestä kestävän kehityksen edistämisestä

Palkinnon myönsi Aalto-yliopistokiinteistöt ja Aalto-yliopiston kestävän kehityksen tiimi, joka vaikuttui kierrätyskeskuksen toiminnan aloitteellisuudesta ja innovatiivisuudesta.

Aalto-yliopistokiinteistöt ja Aalto-yliopiston kestävän kehityksen-tiimi myönsi ”Kestävän kehityksen mestari” -tunnustuksen Otaniemen kierrätyskeskukselle merkittävästä kampuksen kiertotalouden edistämisestä. Kunniakirjan vastaanottivat 26.11.2018 kierrätyskeskuksen vapaaehtoistyöntekijät Annika Rantala ja Johan Strandman.

”Kierrätyskeskuksen toiminta on esimerkillisen aloitteellisesta ja innovatiivista. Otaniemen kierrätyskeskuksen toiminta edistää kampuksen kestävän kehityksen tavoitteita ja edistää Aallon opiskelijoiden vastuullisen aloitekyvyn kasvattamista”, sanoo Meri Löyttyniemi, Aalto-yliopiston tutkimus- ja innovaatiopalvelujen kestävän kehityksen erityisasiantuntija.

Otaniemen kierrätyskeskus aloitti toimintansa noin kymmenen vuotta sitten ja on toiminut monen yhdistyksen yhteisvoimin. Tällä hetkellä kierrätyskeskus toimii Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tiloissa vapaaehtoisten voimin. Toiminta perustuu siihen, että hyväkuntoista tavaraa voi tuoda ja ottaa maksutta. Jaossa on esimerkiksi ”Survival Kit”-paketteja, jossa muun muassa pannuja, kattiloita, kuppeja ja ruokailuvälineitä opiskelijoille ja vaihto-oppilaille jotka suunnittelevat muuttoa omaan asuntoon.

Lisätietoja Otaniemen kierrätyskeskuksesta: kierrätyskeskus
Aalto-yliopisto, kestävä kehitys: aalto.fi/sustainability

Eläköön kampus! Otakaari 2:n peruskiven muuraus juhlisti yliopiston uudisrakennuksia

Kampuksen uusimpien rakennusten, Otakaari 2A:n ja 2B:n, peruskivi muurattiin 29.9. Tilaisuudessa paljastettiin myös Otakaari 2A -rakennuksen uusi nimi.

Otakaari 1:n maisemahanke viimeistelyä vaille valmis

Amfiteatterinaukion alueen kunnostustyöt valmistuvat syksyllä 2022.

Miltä kampus näyttää tänään ja viiden vuoden kuluttua?

ACRE-päivä ja yhteisön I love campus -kierrokset kutsuvat ihastumaan kampukseen.

Tilojen täyttöastetutkimus käynnistynyt

Tilojen täyttöasteita Otaniemen kampuksella tutkitaan syksyn 2022 aikana.