Otaniemen kampusalueen pysäköintikäytäntöjä yhtenäistetään vuoden vaihteessa

Kampusalueen pysäköinnin pilottihanke alkaa 1.1.2024. Alueen pysäköintikäytäntöjä yhtenäistetään ja kehitetään osana pilottihanketta.
Drone image of Otaniemi campus in early December, light covering of snow everywhere, with low sun shining
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

HUOM! Uutista ja pysäköintitietoja päivitetty 15.2.2024. Ajantasaiset tiedot löytyvät tältä palvelusivulta.

Otaniemen alueen pysäköintikäytäntöjä yhtenäistetään 1.1.2024 alkavassa uudessa pilottihankkeessa, jonka aikana kerätään tietoa ja kokemusta kampuspysäköinnistä.  

Pilottihankkeessa suurin osa ulkona sijaitsevista parkkikiekollisista pysäköintialueista muuttuu maksullisiksi vuoden vaihteen jälkeen. Maksullisuus ei koske kauppakeskus A Blocin tai ostoskeskus A Blancin parkkikiekollisia pysäköintipaikkoja. Pilottihanke ei myöskään koske Aalto-yliopiston henkilöstölle tarkoitettuja pihapaikkoja, joissa tarvitaan erillinen pysäköintilupatunnus (tarra). Kaikki maksulliset pysäköintialueet löytyvät alla olevasta kartasta.

1.1.2024 alkaen pysäköinti pihapaikoille maksaa tuntiperusteisesti 1 € / tunti tai kuukausiperusteisesti 45 € / kuukausi. Kuukausimaksulla auton voi pysäköidä mihin tahansa maksulliseen pihapaikkaan Otaniemen alueella. Kaikki pysäköinnit maksetaan jatkossa maksupalveluntarjoajien EasyPark ja Parkman kautta. Otaniemen kampusalueen pysäköintiä valvoo Espoon kaupunki.  

Maksullisten pihapaikkojen pysäköintimaksut

  • maanantai–perjantai klo 8:00–18:00 1 € / tunti + maksupalveluntarjoajan palvelumaksu 
  • kuukausimaksu 45 € / kuukausi + maksupalveluntarjoajan palvelumaksu

Otaparkki tarjoaa uusia autohallipaikkoja

Otaniemen kampusalueen pysäköintivaihtoehtoja tulee lisää, kun parkkitalo Otaparkki (Sähkömiehentie 3) avautuu 1.1.2024. Otaparkki tarjoaa kaikkien Otaniemen kampuksen autoilijoiden käyttöön 260 maksullista autohallipaikkaa, joista 20 on sähkö- ja hybridiautojen lisämaksullisia Plugit-latauspisteitä. Sähköautojen latauspaikoilla on 3 tunnin pysäköintirajoitus Otaparkissa. Lue lisää latauksen hinnastosta. Otaparkki tarjoaa myös 15 paikkaa polkupyörille.

Otaparkki on avoinna joka päivä vuorokauden ympäri ja pysäköinti parkkitalossa on maksullista arkipäivisin klo 8–18 välisenä aikana. Kulku taloon on esteetön. Otaparkin kaikki pysäköinnit maksetaan maksupalveluntarjoajien EasyPark tai Parkman kautta.

Pysäköintitalo Otaparkin pysäköintimaksut

  • maanantai–perjantai klo 8:00–18:00 1,50 € / tunti + maksupalveluntarjoajan palvelumaksu 
  • kuukausimaksu 90 € / kuukausi + maksupalveluntarjoajan palvelumaksu

Pysäköintikäytäntöjen muutokset pilottihankkeessa 1.1.2024 alkaen 

Aallon henkilöstön pysäköinti: 

  • Henkilöstö voi pysäköidä maksutta sellaisille pihapaikoille, joissa vaaditaan erillinen Aalto-yliopiston pysäköintilupa.
  • Henkilöstölle avautuu kokonaan uusi pysäköintialue, kun Otakaari 8:n edustalla sijaitseva parkkipaikka osoitetaan henkilöstön käyttöön 1.1.2024 alkaen. Pysäköinti alueelle vaatii kuitenkin Aalto-yliopiston luvan. Nykyisiä Otakaari 8:n maksullisen pysäköintialueen käyttäjiä ohjataan pysäköimään Otaparkki -taloon. 

Aalto-yliopiston kumppaneiden pysäköinti:

  • A Gridin vuokralaiset ohjataan pysäköimään ulkopihapaikkoihin tai vastaavasti Otaparkki -taloon.  

Muiden kuin Aallon henkilöstön tai kumppaneiden pysäköinti: 

  • Esimerkiksi henkilöstön ja kumppaneiden vieraat ohjataan pysäköimään tuntiveloituksella ulkopihapaikkoihin tai vastaavasti Otaparkki -taloon. 

Lisätietoja pilottihankkeesta: 

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Hae kesätöihin kampusasioiden pariin!

Etsimme ACREen kesätyöntekijää suunnitteluassistentin tehtäviin.