KotiCharge -sähköautojen latauspisteen pilotti käynnistyy Otaniemen kampuksella

Uudenlaisen latausratkaisun pilotointi tarjoaa Aalto-yliopiston pysäköintiluvan haltijoille spot-hinnoitteluun perustuvan sähköautojen latauksen sekä osallistumisen uuden teknologian ja palveluiden kehittämiseen. KotiCharge -latauspiste sijaitsee Sähkömiehentie 4:n pysäköintipaikalla.
Latauspiste Sähkömiehentie 4:n pysäköintipaikalla. Kuva: Antti Säynäjoki / ACRE

A Gridissä toimiva, sähköautojen latausratkaisuja kehittävä start-up yritys KotiCharge on kehittänyt latausratkaisun, jossa 11 kW lataustehoa sähköautoille voidaan tarjota moottorinlämmitystolpissa ilman merkittäviä järjestelmäuudistuksia.

Pilotin tavoitteena on todentaa KotiCharge-latausratkaisun toimivuus. Siihen sisältyy ydinteknologian, latausnopeuden sekä kuormanhallinnan toiminnanvarmennukset. Yliopiston sähköasiantuntijat sekä KotiCharge varmistavat latausratkaisun turvallisuuden ja perustoiminnallisuuden ennen pilotin aloittamista. Pilotin kesto on yksi vuosi. 

Ratkaisun kuormanhallinta mahdollistaa teknisesti latauslaitteiden ja moottorinlämmittimien älykkään käytön samassa verkossa. Ratkaisussa käytetään Type2-latausliittimiä ja järjestelmä tukee spot-perusteista sähkön hinnoittelua. Asennusten resurssitehokkuus ja älykkäät lataus- ja laskutusratkaisut mahdollistavat sekä merkittävästi pienemmät investointikustannukset kiinteistön omistajalle että edullisemman lataushinnan käyttäjille.

Latauspisteen sijainti merkittynä kartalle punaisella.

Uusi latauspiste nyt testattavana

Uusi latauspiste sijaitsee Aalto Works -korttelissa, Sähkömiehentie 4:n pysäköintipaikalla. Pilotti tarjoaa Aalto-yliopiston pysäköintiluvan haltijoille sähkön spot-hinnoitteluun perustuvan sähköautojen latauksen sekä osallistumismahdollisuuden uuden teknologian ja palveluiden kehittämiseen. 

Latausratkaisu tukee spot-hinnoittelua ja lataussähkön hinta on pilotin alkaessa Nordpoolin spot-hinta + 0,10 euroa / kWh. Hinnoittelua päivitetään tarpeen mukaan pilotin edetessä. Latauspisteen käyttöä varten tulee rekisteröidä käyttäjätili KotiCharge -sovellukseen, joka on tällä hetkellä saatavilla Google Play -kaupasta ja App Storesta. Tämän jälkeen käyttäjä voi sovelluksen kautta valita laturin, aloittaa ja päättää latausistunnon sekä maksaa siitä.

Lisätietoja antaa:

https://koticharge.com 
KotiCharge [email protected] 
ACRE [email protected] 

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Otaparkin pysäköintimaksu alenee – lisäuudistuksia Otaniemen kampuksen pysäköintiin

Helmikuun puolivälissä otetaan käyttöön uusia uudistuksia kampuspysäköinnissä.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Vedenjakelussa häiriöitä Dipolissa 30.1.

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 15.00, mutta Dipolissa voi työskennellä normaalisti
Bikes
Kampus Julkaistu

Romupyörille uusi elämä ACREn ja Kierrätyskeskuksen yhteistyöllä

Romupyöräkeräys toteutettiin tänä talvena yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Romupyöriä kerättiin Aalto-yliopiston kampukselta useita satoja.