Kestävä kampus -tapahtuma veti väkeä A Gridiin

Kestävän kampuksen tiimi järjesti Earth Hour -hengessä Kestävä kampus -tapahtuman 24.3.2022 A Gridissä. Tapahtuman teemana oli tällä kertaa luonnon biodiversiteetti sekä ihmisen ja luonnon välinen vuoropuhelu.

Jo perinteeksi muodostunut Kestävä kampus -tapahtuma järjestettiin 24.3.2022 A Gridissä. Kestävän kampuksen tiimi järjestää vastaavia tapahtumia kaksi kertaa vuodessa, ja teemana oli tällä kertaa luonnon biodiversiteetti sekä ihmisen ja luonnon välinen vuoropuhelu. Paikalle saapuikin iso määrä kestävän kehityksen asioista kiinnostuneita aaltolaisia.

Avainpuheenvuorot esittivät Elisa Lähde (Assistant Professor, Aalto-yliopisto) sekä Mika Kajava (Postdoctoral Researcher, Aalto-yliopisto). Tavoitteena oli herättää keskustelua kulutustottumuksistamme sekä kestävän kehityksen toimenpiteistä niin Aallossa kokonaisuutena kuin jokaisella henkilökohtaisellakin tasolla. Mielenkiintoista keskustelua heräsi muun muassa siitä, miten voisimme kohdella lähiluontoa paremmin arvostaen koska saamme luonnosta niin mittavia hyötyjä, ja myös erilaisten poikkeustilanteiden vaikutuksesta yleisesti kulutuskäyttäytymiseen.

Kuva: Aapo Pihkala / ACRE

Tuomo Uusitalo ACREsta esitteli viimeisimmät kuulumiset Hiilineutraali Aalto 2030 -toimenpideohjelmasta.

Tapahtumassa herätettiin keskustelua myös sosiaalisesta kestävyydestä ja hyvinvoinnista. Tilaisuus pidettiin läsnätapahtumana, ja sen myötä haluttiin palauttaa yhteisöllisyyden kokemusta. Loppupuheenvuoron piti Anna Poutianen Aalto-papeista tuoden toivoa tulevaan, ja tilaisuus päätettiin Earth Hour -tunnista muistutellen kynttilöiden valossa.

Tulevana lauantaina 27.3. kampuksella sammutetaan valot neljästä rakennuksesta valomerkkinä maapallon puolesta. Kannustamme myös koko Aalto-yhteisöä viettämään Earth Hour-tuntia.

Lisää Earth Hour -tapahtumasta WWF:n sivuilta

Eläköön kampus! Otakaari 2:n peruskiven muuraus juhlisti yliopiston uudisrakennuksia

Kampuksen uusimpien rakennusten, Otakaari 2A:n ja 2B:n, peruskivi muurattiin 29.9. Tilaisuudessa paljastettiin myös Otakaari 2A -rakennuksen uusi nimi.

Otakaari 1:n maisemahanke viimeistelyä vaille valmis

Amfiteatterinaukion alueen kunnostustyöt valmistuvat syksyllä 2022.

Miltä kampus näyttää tänään ja viiden vuoden kuluttua?

ACRE-päivä ja yhteisön I love campus -kierrokset kutsuvat ihastumaan kampukseen.

Tilojen täyttöastetutkimus käynnistynyt

Tilojen täyttöasteita Otaniemen kampuksella tutkitaan syksyn 2022 aikana.