Kestävä kampus -tapahtuma veti väkeä A Gridiin

Kestävän kampuksen tiimi järjesti Earth Hour -hengessä Kestävä kampus -tapahtuman 24.3.2022 A Gridissä. Tapahtuman teemana oli tällä kertaa luonnon biodiversiteetti sekä ihmisen ja luonnon välinen vuoropuhelu.

Jo perinteeksi muodostunut Kestävä kampus -tapahtuma järjestettiin 24.3.2022 A Gridissä. Kestävän kampuksen tiimi järjestää vastaavia tapahtumia kaksi kertaa vuodessa, ja teemana oli tällä kertaa luonnon biodiversiteetti sekä ihmisen ja luonnon välinen vuoropuhelu. Paikalle saapuikin iso määrä kestävän kehityksen asioista kiinnostuneita aaltolaisia.

Avainpuheenvuorot esittivät Elisa Lähde (Assistant Professor, Aalto-yliopisto) sekä Mika Kajava (Postdoctoral Researcher, Aalto-yliopisto). Tavoitteena oli herättää keskustelua kulutustottumuksistamme sekä kestävän kehityksen toimenpiteistä niin Aallossa kokonaisuutena kuin jokaisella henkilökohtaisellakin tasolla. Mielenkiintoista keskustelua heräsi muun muassa siitä, miten voisimme kohdella lähiluontoa paremmin arvostaen koska saamme luonnosta niin mittavia hyötyjä, ja myös erilaisten poikkeustilanteiden vaikutuksesta yleisesti kulutuskäyttäytymiseen.

Kuva: Aapo Pihkala / ACRE

Tuomo Uusitalo ACREsta esitteli viimeisimmät kuulumiset Hiilineutraali Aalto 2030 -toimenpideohjelmasta.

Tapahtumassa herätettiin keskustelua myös sosiaalisesta kestävyydestä ja hyvinvoinnista. Tilaisuus pidettiin läsnätapahtumana, ja sen myötä haluttiin palauttaa yhteisöllisyyden kokemusta. Loppupuheenvuoron piti Anna Poutianen Aalto-papeista tuoden toivoa tulevaan, ja tilaisuus päätettiin Earth Hour -tunnista muistutellen kynttilöiden valossa.

Tulevana lauantaina 27.3. kampuksella sammutetaan valot neljästä rakennuksesta valomerkkinä maapallon puolesta. Kannustamme myös koko Aalto-yhteisöä viettämään Earth Hour-tuntia.

Lisää Earth Hour -tapahtumasta WWF:n sivuilta

Haussa suomenkielinen kampusopas täydentämään tiimiämme

Kampusoppaana luot henkilöstölle, vierailijoillemme ja muulle yhteisöllemme mieleenpainuvia kampuselämyksiä.

Sähkömiehentie 5 – Maarintalon uusi osoite astuu voimaan 30.1.2023

Sähkömiehentie 3 (Maarintalo) osoite muuttuu ja uusi osoite Sähkömiehentie 5 astuu voimaan 31.1.2023

Torkkumiskapseleita ja energiansäästöä - tervetuloa mukaan!

Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtuma kokoaa yhteen kampuksen keskeiset teemat kestävästä kehityksestä ja energiansäästöstä sekä kaikkien kampuksen käyttäjien hyvinvoinnista.

Isoja säästöjä kampuksen energiankulutuksessa

Otaniemen kampusta koskevat energiansäästötoimenpiteet alkoivat 10.10.2022, samalla osallistuen Astetta alemmas -kampanjaan.