Ehdota, miten käyttäisit 13 000 euroa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvointiin!

Jätä ehdotuksesi 29.9.2023 mennessä osallistavan budjetoinnin hankkeeksi parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia kampuksella. Toteuttamiskelpoisista ideoista äänestetään voittaja vielä vuoden 2023 aikana.
Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

Vuosittainen, jo perinteeksi muodostunut opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin hanke "yksi euro jokaiselle opiskelijalle" on jälleen käynnissä. Tarkoituksena on löytää pienkehityshanke, joka voidaan toteuttaa tiiviillä aikataululla kampukselle. Käytössämme on 13 000 euroa yliopiston budjetista.

Onko sinulla jo mielessäsi sopiva kehitysidea?

Jätäthän ideasi meille 29.9. mennessä tällä lomakkeella tai jättämällä viestisi tämän sivun loppuun (vaatii kirjautumisen).

Voit etsiä inspiraatiota ideallesi Aalto-yliopiston kaikista kolmesta arvosta; vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Otathan myös huomioon ideasi inklusiivisuuden, saavutettavuuden ja kestävyyden. Viime vuonna osallistavan budjetoinnin toteutettavaksi projektiksi äänestettiin torkkumiskapselit, joita asennettiin sekä Kandidaattikeskuksen U-siipeen että Oppimiskeskuksen Makerspace-tilan lähettyville. Opiskelijat voivat varata torkkumiskapselin käyttöönsä Aalto Space -sovelluksella, ja levätä hetken vaikka keskellä päivää luentojen välillä.

Mikä tekee ideasta toteuttamiskelpoisen?

• Ehdotuksen toteuttamisen ei tulisi vaatia laajamittaisia rakennustöitä, perustuksia tai rakennuslupia.
  • Ehdotus pitää pystyä toteuttamaan Aalto-yliopiston omistamilla mailla. Tästä linkistä pääset tutustumaan karttaan, johon yliopiston kiinteistöt ja alueet on merkitty.

Jätäthän ideasi tällä lomakkeella tai keskusteluun uutisen alle (vaatii kirjautumisen) 29.9.2023 mennessä. Projektitiimi käsittelee ehdotukset, ja toteuttamiskelpoisista ideoista järjestetään loppuvuonna kaikille kampuksen käyttäjille avoin äänestys. Voittajaksi äänestetty ehdotus toteutetaan kevään-kesän 2024 aikana.

Tarvittaessa lisätietoja antaa Aapo Pihkala (projektipäällikkö, ACRE), [email protected]

Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Otaparkki julkisivu

Otaparkin pysäköintimaksu alenee – lisäuudistuksia Otaniemen kampuksen pysäköintiin

Helmikuun puolivälissä otetaan käyttöön uusia uudistuksia kampuspysäköinnissä.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Vedenjakelussa häiriöitä Dipolissa 30.1.

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 15.00, mutta Dipolissa voi työskennellä normaalisti
Bikes

Romupyörille uusi elämä ACREn ja Kierrätyskeskuksen yhteistyöllä

Romupyöräkeräys toteutettiin tänä talvena yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Romupyöriä kerättiin Aalto-yliopiston kampukselta useita satoja.