Aalto-yliopisto kestävän liikkumisen edelläkävijänä

Aalto-yliopisto haluaa kuulua kestävän liikkumisen edelläkävijöihin. Koko yhteisön kanssa yhteistyössä laadittu kestävän liikkumisen toimintasuunnitelma luo pohjaa kampuksen kehittämiselle.
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Meneillään olevassa liikkumisen muutoksessa Aalto-yliopisto haluaa olla edelläkävijä ja tarttua rohkeasti kansainvälisiin megatrendeihin, kuten jakamistalouteen sekä sähköiseen ja automaattiseen liikenteeseen. Edelläkävijyys tarkoittaa liikkumisen tarkastelua myös kestävän kehityksen näkökulmasta ja sitä edistäen.

Otaniemen kampukselle on nyt julkaistu kestävän liikkumisen toimintasuunnitelma, joka kytkeytyy myös Aallon elävään strategiaan. Suunnitelma on laadittu käyttäjälähtöisesti ja tiiviissä yhteistyössä koko yhteisön kanssa. Suunnitelman pohjana on käytetty muun muassa laajaa liikkumistapakyselyä, työpajoja sekä opiskelijahaastatteluja.

Investointi hyvinvointiin ja viihtyisyyteen

Kestävän liikkumisen toimintasuunnitelman tavoitteena on kasvattaa kestävillä liikkumistavoilla tehtyjen matkojen osuutta Otaniemen kampuksella. Se sisältää paitsi vision ja tavoitteet, myös konkreettisia ehdotuksia suunnitelman toteuttamiseen.

"Visiomme on, että jokaisen - opiskelijan, henkilökunnan jäsenen tai vierailijan - on miellyttävää ja helppoa saapua Otaniemen kampukselle kestävillä liikkumistavoilla. Monipuolisilla ja esteettömillä reiteillä mahdollistetaan tasa-arvoinen mahdollisuus liikkua kampusalueen sisällä. Parhaimmillaan kestävä liikkuminen on investointi ihmisten hyvinvointiin ja kampuksen viihtyisyyteen", sanoo projektipäällikkö Aapo Pihkala ACRE:sta.

Koko kampuksen kehittämisen lähtökohtana on toteuttaa viihtyisä ympäristö, jossa innovaatiot palvelevat ihmisiä ja turvaavat alueen kulttuurisen ominaislaadun sekä luonnon monimuotoisuuden säilymisen. Myös kestävän liikkumisen toimintasuunnitelma toimii yhtenä ohjeena ja lähtötietona tulevissa kampuskehityshankkeissa.

Otaniemen kampuksen kestävän liikkumisen toimenpidesuunnitelmaraporttiin pääset tutustumaan täältä.

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Ahomansikka
Kampus Julkaistu

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Otaniemi kampus
Kampus Julkaistu

Kyselytulos: Tyytyväisyys Aalto-yliopiston kampuksen toimitiloihin on pysynyt hyvänä

Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitila-asiakkaiden tyytyväisyys toimitiloihin on pysynyt hyvänä ja erityisen tyytyväisiä ollaan yhteistyöhön ja asiakaspalvelun laatuun.
Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Ravintolapalvelut Aalto Spaceen - testaa ja voita!

Testaa, löydätkö kampuksen ravintolat Aalto Space -sovelluksesta ja voita kesäisiä palkintoja.