Green Office -tiimi tukemassa kestävämpää kampusta

Aalto-yliopistokiinteistöt on kuulunut WWF:n Green Office –verkostoon jo vuodesta 2012. Green Officen myötä sitoudumme ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen.
Unto Rautio

Meillä on oma Green Office -tiimi, joka kokoontuu noin viisi kertaa vuodessa. Tiimiimme kuuluu kymmenen työntekijää. Vahvistamme työyhteisön ympäristötietoisuutta ja sitoutumista viestinnällä ja yhteisellä toiminnalla. Varmistamme, että työyhteisö on tietoinen Green Office -käytännöistä ja kannustamme henkilöstöä tekemään ympäristöystävällisiä valintoja. Teemojamme ovat mm. työmatkaliikkuminen, terveelliset elämäntavat ja kulutuksen pienentäminen. Vastuu ympäristöstä koskee kaikkia ja pienetkin asiat ovat tärkeitä.

Green Office –tiimi seuraa teemojen ja tavoitteiden edistymistä. WWF:n ympäristöjärjestelmän avulla mittaamme paperintulostusta, energian/vedenkulutusta sekä edistämme terveellisiä elämäntapoja liikunnan ja ruokavalion avulla. Järjestelmän ilmastolaskurilla voimme laskea kattavasti hiilijalanjälkemme ja tämän myötä löytää uusia ympäristöystävällisimpiä vaihtoehtoja.

Meillä on Green Officen -hengessä järjestetty koulutuksia ja tavaran kierrätystilaisuuksia henkilöstömme kesken. Pyöräilyn kilometrikisaan olemme myös osallistuneet monena peräkkäisenä vuotena. Näin kannustamme työntekijöitämme liikkumaan ja vähentämään liikenteen päästöjä pyöräilemällä. Haluamme myös kannustaa työntekijöitämme ja koko Aalto-yliopiston yhteisöä pitämään kasvisruokapäiviä ja lisäämään kasviksia viikoittaiseen ruokavalioon - onneksi tämä onnistuu helposti Otaniemessä, jossa on lukuisia lounasravintoloita, jotka tarjoavat maukkaita kasvisvaihtoehtoja!

• Julkaistu
  • Päivitetty:

Kolme neljäsosaa Raide-Jokerin rakennustöistä valmiina – ratarakentaminen etenee edellä aikataulua

Raide-Jokerin rakentaminen etenee aikataulusta edellä niin, että rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa noin viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Pääosa Espoon osuuden rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Yllättävä voittaja Kestävän kampuksen sankariksi 2021

Kestävän kampuksen sankari valittiin jo viidennen kerran.
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.