Väre-rakennukselle the Architecture MasterPrize -palkinto

Aalto-yliopiston uusi rakennuskokonaisuus on valittu yhdeksi voittajista kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa.

Uusi kampuskorttelikokonaisuus, johon kuuluvat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennus, Kauppakorkeakoulu ja kauppakeskus A Bloc, on valittu ainoana suomalaisena rakennuksena yhdeksi kansainvälisen the Architecture MasterPrize -kilpailun voittajaksi koulurakennusten kategoriassa.

Eri aloja yhdistävän rakennuskokonaisuuden kuvataan tuovan uutta, modernia dynamiikkaa Otaniemen kampukselle ja toimivan osana kampuksen kehityksen kärkeä. Voittajat valittiin yli 1 500 ehdotuksen joukosta; ehdotuksia jätettiin vuonna 2020 enemmän kuin koskaan aiemmin koko kilpailun historiassa.

The Architecture MasterPrize (AMP) -palkinto tuo esille huippudesignia ja arkkitehtuuria eri maista. Kilpailu painottaa luovuutta ja innovointia, ja voittajat valitsee arkkitehdeista sekä arkkitehtuurin suunnannäyttäjistä koostuva tuomaristo. The Architecture MasterPrize on the IDA International Design Awards -palkinnon sisarpalkinto, ja sitä on jaettu vuodesta 2016 lähtien.

Lisätietoja:

Osallistavan budjetoinnin projekti huipentui iloiseen istutustyöpajaan

"Yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetoinnin projekti huipentui toukokuun puolivälissä pidettyyn istutustyöpajaan uusien puutarhapenkkien äärellä. Osallistava budjetointi jatkuu uuden projektin muodossa myös tänä syksynä.
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu

Poikkeusreitti Konemiehentien ja Maarintien risteykseen

Maanantaina 16.5. käynnistyy liikenteen poikkeusreitin rakentaminen Konemiehentiellä Tietotekniikan talon edessä.

Rakentajanaukion pysäköintialue suljetaan laajasti

Rakentajanaukion pysäköintipaikka suljetaan lähes kokonaan 16.-18.5.2022 päällystystöiden vuoksi.

Miten liikut kampuksella nyt ja tulevaisuudessa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella parannetaan kestävää liikkumista. Kyselyyn vastaaminen on tehokas tapa vaikuttaa liikkumisen ja liikenteen sujuvuuteen kampuksella. Voit myös ilmoittautua kestävän liikkumisen työpajaan sekä osallistua kesäisten palkintojen arvontaan.