Väre-rakennukselle the Architecture MasterPrize -palkinto

Aalto-yliopiston uusi rakennuskokonaisuus on valittu yhdeksi voittajista kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa.

Uusi kampuskorttelikokonaisuus, johon kuuluvat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennus, Kauppakorkeakoulu ja kauppakeskus A Bloc, on valittu ainoana suomalaisena rakennuksena yhdeksi kansainvälisen the Architecture MasterPrize -kilpailun voittajaksi koulurakennusten kategoriassa.

Eri aloja yhdistävän rakennuskokonaisuuden kuvataan tuovan uutta, modernia dynamiikkaa Otaniemen kampukselle ja toimivan osana kampuksen kehityksen kärkeä. Voittajat valittiin yli 1 500 ehdotuksen joukosta; ehdotuksia jätettiin vuonna 2020 enemmän kuin koskaan aiemmin koko kilpailun historiassa.

The Architecture MasterPrize (AMP) -palkinto tuo esille huippudesignia ja arkkitehtuuria eri maista. Kilpailu painottaa luovuutta ja innovointia, ja voittajat valitsee arkkitehdeista sekä arkkitehtuurin suunnannäyttäjistä koostuva tuomaristo. The Architecture MasterPrize on the IDA International Design Awards -palkinnon sisarpalkinto, ja sitä on jaettu vuodesta 2016 lähtien.

Lisätietoja:

Haussa suomenkielinen kampusopas täydentämään tiimiämme

Kampusoppaana luot henkilöstölle, vierailijoillemme ja muulle yhteisöllemme mieleenpainuvia kampuselämyksiä.

Sähkömiehentie 5 – Maarintalon uusi osoite astuu voimaan 30.1.2023

Sähkömiehentie 3 (Maarintalo) osoite muuttuu ja uusi osoite Sähkömiehentie 5 astuu voimaan 31.1.2023

Torkkumiskapseleita ja energiansäästöä - tervetuloa mukaan!

Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtuma kokoaa yhteen kampuksen keskeiset teemat kestävästä kehityksestä ja energiansäästöstä sekä kaikkien kampuksen käyttäjien hyvinvoinnista.

Isoja säästöjä kampuksen energiankulutuksessa

Otaniemen kampusta koskevat energiansäästötoimenpiteet alkoivat 10.10.2022, samalla osallistuen Astetta alemmas -kampanjaan.