Uusia toimijoita peruskorjattuun Aalto-yliopisto Töölöön

Peruskorjattu Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Aalto Töölö on herännyt eloon rakennuksen käyttöönoton myötä. Yläkerrosten toimistotiloihin on varmistunut kaksi uutta toimijaa.

Kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen, nykyiseltä nimeltään Aalto-yliopisto Töölön, mittava peruskorjaus on saatu päätökseensä ja toiminta rakennuksessa on käynnistynyt alkuvuodesta 2021. Ikonisen rakennuksen A-siiven yläkerroksiin remontoituihin toimistotiloihin on varmistunut kaksi uutta toimijaa; Helsinki Education Hub sekä Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Helsinki Education Hub yhdistää ensimmäisenä maailmassa oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalaisen pedagogisen osaamisen, innovatiivisen oppimisympäristön ja akateemisen tutkimuksen yhtenäiseksi maailmanluokan vientituotteeksi. Sen ydintoimintoja ovat oppimis- ja koulutusteknologiayritysten yhteistyö- ja showcase-tilat, kasvuyritysneuvontapalvelut, hautomotoiminta, oppimisen ja kokeilujen tila sekä yhteiset ja kohdennetut tapahtumat ja koulutukset. Lisäksi Helsinki Education Hubin yhteyteen tulee kiihdyttämö, joka auttaa yrityksiä skaalautumaan kansainvälisille markkinoille.

Helsinki haluaa olla maailman oppimisen pääkaupunki. Syksyllä 2021 Aalto Töölön tiloissa toimintansa aloittava Helsinki Education Hub on konkreettinen askel kohti tätä tavoitetta”, kertoo Helsinki Education Hub project lead Mia-Stiina Heikkala. ”Aalto Töölön tilat ovat monipuoliset ja valoisat ja soveltuvat täydellisesti laajalle oppimisen ja koulutuksen yhteisöllemme. Tilaan voivat helposti tulla nuoret kasvuyrittäjät, tutkijat kuin opettajat ja oppijatkin. Lisäksi Aalto Töölön historia johtavana kauppakorkeakouluna tarjoaa oivalliset puitteet oppimisen ja koulutuksen innovaatioille ja liiketoiminnallisille lähdöille. Odotamme innolla verkostoitumista myös talossa olevien toimijoiden kanssa.

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) muuttaa Aalto Töölöön väistötiloihin keväällä 2021. TSV on merkittävä ja riippumaton asiantuntijaelin tieteenharjoittamista ja tiedepolitiikkaa koskevissa asioissa. Sen tehtävänä on edistää tieteellisten yhteisöjen yhteistoimintaa, tieteellistä tiedonvälitystä ja julkaisutoimintaa sekä tutkimustiedon tunnetuksi tekemistä ja sen käyttöä yhteiskunnassa.

TSV:n kokous- ja seminaaritoiminta tuo Aalto Töölöön tieteellisten seurojen toimintaa ja tieteen vapaaehtoistoimintaa merkittävänä osana suomalaista tiedeyhteisöä ja tieteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta”, sanoo TSV:n toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen. ”Toiminnan siirtäminen Aalto Töölöön Tieteiden talon peruskorjauksen ajaksi oli helppo päätös – talo on oleellinen osa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen historiaa ja tulevaisuutta.

Kaikille avoin ruokaravintola ja liikkeenjohdon valmennusta

Helmikuussa 2021 Ravintola Töölö avasi kaikille avoimen ruokaravintolan entisen opiskelijaravintola Raflan tiloihin. Lisäksi Ravintola Töölö operoi rakennuksen kaunista juhlasalia sekä auditoriota, joissa voi järjestää erilaisia juhlia, konsertteja, illallisia ja seminaareja.

Pääkäyttäjänä Aalto Töölössä toimii Aalto University Executive Education Oy (Aalto EE), joka tarjoaa kansainvälisesti liikkeenjohdon valmennus- ja kehittämispalveluita. Aalto-yliopiston omistama maailman 50 parhaan valmentajan joukkoon lukeutuva Aalto University Executive Education on luonut rakennukseen pohjoismaiden suurimman johtamisen ja asiantuntijuuden kehittämisen keskittymän.

Helsinki Education Hub

Tieteellisten seurain valtuuskunta

Ravintola Töölö

Aalto University Executive Education

Haussa suomenkielinen kampusopas täydentämään tiimiämme

Kampusoppaana luot henkilöstölle, vierailijoillemme ja muulle yhteisöllemme mieleenpainuvia kampuselämyksiä.

Sähkömiehentie 5 – Maarintalon uusi osoite astuu voimaan 30.1.2023

Sähkömiehentie 3 (Maarintalo) osoite muuttuu ja uusi osoite Sähkömiehentie 5 astuu voimaan 31.1.2023

Torkkumiskapseleita ja energiansäästöä - tervetuloa mukaan!

Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtuma kokoaa yhteen kampuksen keskeiset teemat kestävästä kehityksestä ja energiansäästöstä sekä kaikkien kampuksen käyttäjien hyvinvoinnista.

Isoja säästöjä kampuksen energiankulutuksessa

Otaniemen kampusta koskevat energiansäästötoimenpiteet alkoivat 10.10.2022, samalla osallistuen Astetta alemmas -kampanjaan.