Uusia taukopaikkoja Kandidaattikeskuksen ulkotiloihin

Uudet ulkokalusteryhmät mahdollistavat paremmin niin opiskelun, työskentelyn kuin virkistäytymisen kampuksen ulkotiloissa.
Kuva: Milla Uusitalo / ACRE

Ulkoalueiden kehittäminen on yksi Otaniemen yliopistokampuksen painopisteistä. Muun muassa kampuksen keskeistä Amfiteatterin ulkoaluetta Kandidaattikeskuksen ympäristössä on parannettu ja muokattu, ja parannustöiden myötä kevään 2023 aikana ulkoalueelle on saatu myös useita uusia penkki- ja pöytäryhmiä.

Kampuksen ulkotilojen entistä laajempi hyödyntäminen esimerkiksi töiden tekemiseen tai lukemiseen on tullut esille useissa palautteissa. Uusia penkkiryhmiä voikin hyödyntää opiskeluun, vapaamuotoisiin kokouksiin tai vaikka vain hengailuun ja rentoutumiseen ulkona kampusluonnon äärellä, mutta kuitenkin hyvin keskellä kampusta.

Ulkokalusteita on useita eri malleja, ja osa niistä soveltuu parhaiten erityisesti lepäämiseen ja virkistäytymiseen raikkaassa ulkoilmassa.

Kuva: Milla Uusitalo / ACRE

Kampuksen ulkoalueiden kalustus on täydentymässä vielä myöhemmin kevään ja kesän aikana.

Istuskelupaikkojen sijainnit on valittu sekä toiveiden että käyttökelpoisuuden mukaan. ”Otaniemen kampus on opiskelijoiden toiminnan sydän, ja on ihanaa nähdä, miten kampusta kehitetään opiskelijoiden toiveita kuunnellen”, sanoo kampusasioista vastaava AYY:n hallituksen jäsen Fanni Mattson.

Penkki- ja pöytäryhmiä löytyy useita Kandidaattikeskuksen ympäristöstä ja sen sisäpihalta (käynti sisäpihalle Y-siivestä läheltä talon aulapistettä). Penkkiryhmien sijainnit ovat esteettömiä, ja niitä voidaan tarvittaessa myös siirrellä vaihtelevien käyttötarkoitusten mukaan.

Lisätietoja: Aapo Pihkala / ACRE, [email protected]

Yli 80 prosenttia kampuksen energiansäästötavoitteesta saavutettu

Myös kesän aikana kampuksella on saavutettu suuria säästöjä energiankulutuksessa.

Ehdota, miten käyttäisit 13 000 euroa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvointiin!

Jätä ehdotuksesi 29.9.2023 mennessä osallistavan budjetoinnin hankkeeksi parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia kampuksella. Ideoista äänestetään voittaja vielä vuoden 2023 aikana.
Otaniemi campus area

Tyytyväisyys toimitiloihin on noussut Aalto-yliopiston kampuksella

Asiakastyytyväisyys on noussut pandemian jälkeen Aalto-yliopistokiinteistöjen (ACRE) toimitila-asiakkailla. Erityisesti kehuja saavat kulunvalvonta, aulapalvelut sekä kokoustilat.

ACRE lahjoitti Lego-palikoita päiväkoteihin

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE) lahjoittivat yliopiston vanhoja Lego-palikoita Touhula-päiväkodeille.