Ulkoalueita ja jalankulkureittejä parannetaan Otakaari 1:n ja Dipolin ympäristössä

Jalankulkuyhteyttä metrolta Dipoliin sekä Amfiteatterinaukion aluetta parannetaan syksyn 2021 aikana. Tarkoituksena on luoda viihtyisiä, monikäyttöisiä, turvallisia ja esteettömiä ulkoalueita kunnioittaen alkuperäisiä suunnitteluratkaisuja ja toteutuksia. Työmaat käynnistyvät jo elokuussa.
Kuva: Tuomas Uusheimo

Elokuun aikana Otaniemen kampuksella käynnistyy kaksi maisemarakennushanketta, joiden tavoitteena on kehittää metron ja Dipolin välistä kävely-yhteyttä sekä Kandidaattikeskuksen ja Oppimiskeskuksen välistä Amfiteatterinaukion aluetta. Hankkeet valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä.

Dipolin ympäristöön rakennetaan luonteva ja esteetön kulkureitti metrolta ja A Blancin suunnalta. Lisäksi alueen viihtyisyyttä parannetaan esimerkiksi lisäämällä kasvillisuutta sekä penkkejä ja mahdollistamalla mm. taideteosten esillepanoa. Kampuksen yhtenä käyntikorttina ja keskeisenä viheralueena toimivan Amfiteatterinaukion kulkuyhteydet sekä toimintamahdollisuudet paranevat ja alueen luonnon monimuotoisuus lisääntyy. Hankkeissa parannetaan myös alueiden valaistusta.

Molemmissa hankkeissa kunnioitetaan alueiden alkuperäisiä suunnitelmia sekä kulttuurihistoriallista merkittävyyttä. Suunnittelussa ovat olleet Aalto-yliopiston lisäksi mukana muun muassa Museovirasto, Alvar Aalto -säätiö sekä Pietilä Arkkitehdit Oy. Rakennusluvan projekteille on myöntänyt Espoon kaupungin rakennusvalvonta. Työmaa-alueet rajataan ja kävely ohjataan rakentamisen ajaksi opastetuille poikkeuskulkureiteille.

Lisätietoja antaa:

Pauliina Skyttä, kampusarkkitehti, [email protected]
Aapo Pihkala, projektipäällikkö, kestävä kehitys ja maisema, [email protected]

Kolme neljäsosaa Raide-Jokerin rakennustöistä valmiina – ratarakentaminen etenee edellä aikataulua

Raide-Jokerin rakentaminen etenee aikataulusta edellä niin, että rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa noin viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Pääosa Espoon osuuden rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Yllättävä voittaja Kestävän kampuksen sankariksi 2021

Kestävän kampuksen sankari valittiin jo viidennen kerran.
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.