Tilojen täyttöastetutkimus käynnistynyt

Tilojen täyttöasteita Otaniemen kampuksella tutkitaan syksyn 2022 aikana.

Kampuksen tilojen täyttöastedataa kerätään tukemaan parempaa tilakokemusta ja kestävää tilankäyttöä. Datasta halutaan selvittää ihmisten lukumäärää tilassa, ei sitä, ketä tilassa olevat ihmiset ovat.

Syksyllä 2022 alkaneessa pilottiprojektissa tietoa kerätään optisilla sensoreilla. Sensorit tunnistavat 3D -hahmon, mutta henkilöt säilyvät täysin anonyymeina. Sensoreita on sijoitettu Otakaari 1:n luentosaleihin ja ryhmätyötilaan, Oppimiskeskuksen ryhmätyötiloihin sekä Rakentajanaukio 4:n ACREn monitilatoimistoon. Tiloissa, joissa sensoreita on, on myös niiden toiminnasta kertovaa lisätietoa.

Pilottiprojektista saatujen tulosten perusteella täyttöastedatan keräämistä voidaan laajentaa myös muihin tiloihin kampuksella.

Mitä sensori näkee? Ihmisiä ei voida datasta tunnistaa. Tiedonkeruun tekniikka ja tietosuoja on käyty läpi yhteistyössä yliopiston ITS:n ja turvallisuuden kanssa.

Lisätietoja:

Antti Säynäjoki / ACRE, [email protected]
Jyrki Koski / Aalto ITS, [email protected]

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Hae kesätöihin kampusasioiden pariin!

Etsimme ACREen kesätyöntekijää suunnitteluassistentin tehtäviin.
Bar Otapas
Kampus Julkaistu

Ostoskeskus A Blanciin avautuu uusi viihtyisä baari Otapas

Bar Otapas avautuu perjantaina 1.3. ostoskeskus A Blanciin. Rento uusi kohtaamispaikka on avoinna Iltapäivästä myöhään yöhön.