Otaniemessä on jo 1800 metriä raiteita

Raide-Jokeri-pikaraitiotien radan rakentaminen on käynnissä Otaniemessä. Raiteita on asennettu Maarintielle, Maarinrannatielle sekä Kehä I:n viereen Lahdenpohjanraitiolle yhteensä 1800 metriä.
Kuva: Raide-Jokeri

Seuraavaksi radan rakennustyöt Otaniemen alueella jatkuvat Vaisalantiellä sekä Ainonaukiolla ja Korkeakoulunaukiolla.

Kiskot kuljetetaan paikalle noin 18 metrin pätkissä. Niiden kuljetus ja asentaminen vaativat tilaa, minkä takia liikenteelle saattaa aiheutua tilapäisiä häiriöitä. Asennustöitä saatetaan tehdä liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden vuoksi myös yötöinä. Yötöistä tiedotamme lähiympäristön asukkaita aina etukäteen.

Radan asennuksen jälkeen kaduilla jatkuvat muut työt kuten radan pintarakenteiden ja muiden kadun osuuksien rakentaminen.

Miestentie suljettiin moottoriajoneuvoliikenteeltä Otaniementien päädystä syyskuun alussa. Miestentien ja Otaniementien risteysalueen työt kestävät noin kahdeksan kuukautta. Jalankulun ja pyöräilyn yhteys säilyy Miestentien lähistöllä koko rakentamisen ajan, mutta sen reitti vaihtelee työvaiheiden mukaan. Otaniementien jalankulun ja pyöräilyn reitti opastetaan maastossa.

Otaniementiellä tehdään vesihuoltotöitä, kaukolämpöhitsauksia ja operaattoriputkituksia. Korkeakoulunaukion ja Ainonaukion sähkörataperustukset ovat valmistuneet. Ainonaukiolla tehdään kompensaatioputkituksia. Jalankulun ja pyöräilyn yhteys säilyy Korkeakoulunaukion ja Ainonaukion lähistöllä koko rakentamisen ajan, mutta sen reitti vaihtelee kadun yli  työvaiheiden mukaan.

Konemiehentien ja Tietotien risteysalueella tehdään viimeistelytöitä. Maarinrannantiellä tehdään kisko- ja vihertöitä.

Lisätietoja Raide-Jokeri

Teksti: Raide-Jokeri

Osallistavan budjetoinnin projekti huipentui iloiseen istutustyöpajaan

"Yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetoinnin projekti huipentui toukokuun puolivälissä pidettyyn istutustyöpajaan uusien puutarhapenkkien äärellä. Osallistava budjetointi jatkuu uuden projektin muodossa myös tänä syksynä.
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu

Poikkeusreitti Konemiehentien ja Maarintien risteykseen

Maanantaina 16.5. käynnistyy liikenteen poikkeusreitin rakentaminen Konemiehentiellä Tietotekniikan talon edessä.

Rakentajanaukion pysäköintialue suljetaan laajasti

Rakentajanaukion pysäköintipaikka suljetaan lähes kokonaan 16.-18.5.2022 päällystystöiden vuoksi.

Miten liikut kampuksella nyt ja tulevaisuudessa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella parannetaan kestävää liikkumista. Kyselyyn vastaaminen on tehokas tapa vaikuttaa liikkumisen ja liikenteen sujuvuuteen kampuksella. Voit myös ilmoittautua kestävän liikkumisen työpajaan sekä osallistua kesäisten palkintojen arvontaan.