Otaniemen Tietokorttelit -arkkitehtuurikilpailun kilpailuehdotukset nyt nähtävillä

Otaniemen Tietokorttelit - Biologin ja Meritekniikan alueiden arkkitehtuurikutsukilpailun kilpailuehdotusten palautus oli tammikuussa ja töiden arviointi kilpailun tuomariston toimesta on parhaillaan käynnissä. Kilpailun voittaja valitaan kevään 2022 aikana. Kilpailuehdotukset ovat nyt myös yleisön nähtävillä ja niistä on mahdollista antaa palautetta.
Otaniemen Tietokorttelit, kilpailualueen rajaus.

Senaatti-kiinteistöjen ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n järjestämä Otaniemen Tietokorttelit -arkkitehtuurikilpailu käynnistyi kesällä 2021 ja kilpailuun osallistuvat arkkitehtitoimistot ovat: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto HKP Oy, Arkkitehtitoimisto K2S Oy, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja L Arkkitehdit Oy. Kilpailun tavoitteena on ratkaista Aalto-yliopiston metroaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevan alueen kaupunkirakenteellinen kokonaisidea ja voittanut kilpailuehdotus toimii kilpailun jälkeen käynnistyvän asemakaavoituksen pohjana. Lähitulevaisuudessa merkittävä osa alueen nykyisistä toiminnoista tulee väistymään ja alueelle tavoitellaan uutta elävää kaupunkiympäristöä, jossa asuminen, työpaikat, palvelut ja yliopistokampuksen toiminnot sekoittuvat.  

Kilpailuehdotukset ovat nähtävissä osoitteessa http://acre.aalto.fi/otaniementietokorttelit, jossa on myös mahdollisuus kommentoida ehdotuksia 25.2.2022 asti. Ehdotuksista jätetyt palautteet ja kommentit toimitetaan tiedoksi kilpailun tuomaristolle. Kilpailun voittaja valitaan kevään 2022 aikana. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Espoon kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa. 

Kilpailuun liittyvät kysymykset: 

Sitowise Oy, kilpailusihteeri Santeri Nuotio, +358 400 783 123, [email protected] 

Yhteystiedot: 

Senaatti-kiinteistöt, kiinteistökehityspäällikkö Emmi Sihvonen, +358 50 340 1408 [email protected] 

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy, johtaja, kiinteistökehittäminen Kari Talvitie, +358 40 095 6089, [email protected] 

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Hae kesätöihin kampusasioiden pariin!

Etsimme ACREen kesätyöntekijää suunnitteluassistentin tehtäviin.
Bar Otapas
Kampus Julkaistu

Ostoskeskus A Blanciin avautuu uusi viihtyisä baari Otapas

Bar Otapas avautuu perjantaina 1.3. ostoskeskus A Blanciin. Rento uusi kohtaamispaikka on avoinna Iltapäivästä myöhään yöhön.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.