Otaniemen ostoskeskus saa oman terassin

Terassi sijoittuu rakennuksen etupuolelle katetun kulkukäytävän edustalle ja valmistuu samassa aikataulussa muun peruskorjaushankkeen kanssa keväällä 2021.
Havainnekuva: Arkkitehdit Q4 Oy

Alvar Aallon suunnitteleman Otaniemen ostoskeskuksen, tutummin ostarin, peruskorjaus on käynnissä ja sen arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2021. Keväällä 2020 alkanut remontti on edennyt aikataulussa vuokralaiskokonaisuuden muodostuessa parhaillaan.

Peruskorjauksen yhteydessä ostari kokee merkittävän muutoksen, kun rakennuksen edustalle luodaan suuri, pinta-alaltaan noin 360 m² kokoinen terassialue keskuksen liikkeiden käyttöön. Terassin pintamateriaali on betoni- ja graniittilaatta ja sille tulee sijoittumaan oleskelualue asiakaspaikkoineen.

”Terassi tarjoaa mahdollisuuden laajentaa ostarin toimintoja ja elävöittää koko aluetta Alvarin aukiolle asti”, kertoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n Head of Leasing and Sales Jenna Isokuortti. ”Terassi tulee tarjoamaan paikan kohtaamisille kampuksen ytimessä päivittäen ostarin ilmettä Aallon alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen.”

Pääjulkisivun eteen suunniteltu terassi on sovitettu paikkaansa hienovaraisesti kunnioittaen Alvar Aallon toimiston alkuperäistä suunnitelmaa.

”Etupihan luonne on terassin myötä saatu muuttumaan autopainotteisesta pysäköintikentästä ihmisten liikkumista ja kevyttä liikennettä palvelevaksi alueeksi. Terassin avulla rakennuksen edustalle luodaan viihtyisä kohtaamispaikka, joka siitä on puuttunut”, kuvailee peruskorjaushankkeen arkkitehti Marja Törmälä Arkkitehdit Q4 Oy:stä.

Jenna Isokuortti
Head of Leasing and Sales
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Raide-Jokerin yötöitä Otaniemessä heinäkuun aikana

Otaniementiellä Raide-Jokerin työmaalla tehdään yötöitä heinäkuussa.

Tarkastele Aalto-yliopisto Works K3-työmaata reaaliaikaisesti

Aalto-yliopisto Works K3 -työmaalle on asennettu web-kamera kuvaamaan ajankohtaista tilannetta työmaalta. Työmaa on käynnistynyt kevään 2021 aikana.
Kampus, Mediatiedotteet Julkaistu

Ostoskeskus A Blanc aukeaa Otaniemeen kesällä

Alvar Aallon suunnittelema ”Otaniemen vanha ostari”, nykyinen ostoskeskus A Blanc, uudistui peruskorjauksessa vanhaa kunnioittaen palvelemaan monipuolista liiketoimintaa.

Ensimmäinen Suomessa: Sähköpyörän akkujen paloturvallinen latauskaappi Aalto-yliopiston metroasemalle

Espoon kaupunki ja LatausPolku Oy lanseeraavat sähköpyörien akkujen latauskaappeja kolmessa liikenteen solmukohdassa Espoossa: Otaniemen A Blocissa, Espoonlahden Pikkulaivassa ja Matinkylän Isossa Omenassa. Suomen ensimmäinen paloturvallinen latauskaappi otettiin käyttöön Espoon Otaniemeen huhtikuussa.