Otaniemen ostoskeskus saa oman terassin

Terassi sijoittuu rakennuksen etupuolelle katetun kulkukäytävän edustalle ja valmistuu samassa aikataulussa muun peruskorjaushankkeen kanssa keväällä 2021.
Havainnekuva: Arkkitehdit Q4 Oy

Alvar Aallon suunnitteleman Otaniemen ostoskeskuksen, tutummin ostarin, peruskorjaus on käynnissä ja sen arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2021. Keväällä 2020 alkanut remontti on edennyt aikataulussa vuokralaiskokonaisuuden muodostuessa parhaillaan.

Peruskorjauksen yhteydessä ostari kokee merkittävän muutoksen, kun rakennuksen edustalle luodaan suuri, pinta-alaltaan noin 360 m² kokoinen terassialue keskuksen liikkeiden käyttöön. Terassin pintamateriaali on betoni- ja graniittilaatta ja sille tulee sijoittumaan oleskelualue asiakaspaikkoineen.

”Terassi tarjoaa mahdollisuuden laajentaa ostarin toimintoja ja elävöittää koko aluetta Alvarin aukiolle asti”, kertoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n Head of Leasing and Sales Jenna Isokuortti. ”Terassi tulee tarjoamaan paikan kohtaamisille kampuksen ytimessä päivittäen ostarin ilmettä Aallon alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen.”

Pääjulkisivun eteen suunniteltu terassi on sovitettu paikkaansa hienovaraisesti kunnioittaen Alvar Aallon toimiston alkuperäistä suunnitelmaa.

”Etupihan luonne on terassin myötä saatu muuttumaan autopainotteisesta pysäköintikentästä ihmisten liikkumista ja kevyttä liikennettä palvelevaksi alueeksi. Terassin avulla rakennuksen edustalle luodaan viihtyisä kohtaamispaikka, joka siitä on puuttunut”, kuvailee peruskorjaushankkeen arkkitehti Marja Törmälä Arkkitehdit Q4 Oy:stä.

Jenna Isokuortti
Head of Leasing and Sales
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Haussa suomenkielinen kampusopas täydentämään tiimiämme

Kampusoppaana luot henkilöstölle, vierailijoillemme ja muulle yhteisöllemme mieleenpainuvia kampuselämyksiä.

Sähkömiehentie 5 – Maarintalon uusi osoite astuu voimaan 30.1.2023

Sähkömiehentie 3 (Maarintalo) osoite muuttuu ja uusi osoite Sähkömiehentie 5 astuu voimaan 31.1.2023

Torkkumiskapseleita ja energiansäästöä - tervetuloa mukaan!

Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtuma kokoaa yhteen kampuksen keskeiset teemat kestävästä kehityksestä ja energiansäästöstä sekä kaikkien kampuksen käyttäjien hyvinvoinnista.

Isoja säästöjä kampuksen energiankulutuksessa

Otaniemen kampusta koskevat energiansäästötoimenpiteet alkoivat 10.10.2022, samalla osallistuen Astetta alemmas -kampanjaan.