Otaniemen ostoskeskus saa oman terassin

Terassi sijoittuu rakennuksen etupuolelle katetun kulkukäytävän edustalle ja valmistuu samassa aikataulussa muun peruskorjaushankkeen kanssa keväällä 2021.
Havainnekuva: Arkkitehdit Q4 Oy

Alvar Aallon suunnitteleman Otaniemen ostoskeskuksen, tutummin ostarin, peruskorjaus on käynnissä ja sen arvioidaan valmistuvan toukokuussa 2021. Keväällä 2020 alkanut remontti on edennyt aikataulussa vuokralaiskokonaisuuden muodostuessa parhaillaan.

Peruskorjauksen yhteydessä ostari kokee merkittävän muutoksen, kun rakennuksen edustalle luodaan suuri, pinta-alaltaan noin 360 m² kokoinen terassialue keskuksen liikkeiden käyttöön. Terassin pintamateriaali on betoni- ja graniittilaatta ja sille tulee sijoittumaan oleskelualue asiakaspaikkoineen.

”Terassi tarjoaa mahdollisuuden laajentaa ostarin toimintoja ja elävöittää koko aluetta Alvarin aukiolle asti”, kertoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n Head of Leasing and Sales Jenna Isokuortti. ”Terassi tulee tarjoamaan paikan kohtaamisille kampuksen ytimessä päivittäen ostarin ilmettä Aallon alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen.”

Pääjulkisivun eteen suunniteltu terassi on sovitettu paikkaansa hienovaraisesti kunnioittaen Alvar Aallon toimiston alkuperäistä suunnitelmaa.

”Etupihan luonne on terassin myötä saatu muuttumaan autopainotteisesta pysäköintikentästä ihmisten liikkumista ja kevyttä liikennettä palvelevaksi alueeksi. Terassin avulla rakennuksen edustalle luodaan viihtyisä kohtaamispaikka, joka siitä on puuttunut”, kuvailee peruskorjaushankkeen arkkitehti Marja Törmälä Arkkitehdit Q4 Oy:stä.

Jenna Isokuortti
Head of Leasing and Sales
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Kolme neljäsosaa Raide-Jokerin rakennustöistä valmiina – ratarakentaminen etenee edellä aikataulua

Raide-Jokerin rakentaminen etenee aikataulusta edellä niin, että rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa noin viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Pääosa Espoon osuuden rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Yllättävä voittaja Kestävän kampuksen sankariksi 2021

Kestävän kampuksen sankari valittiin jo viidennen kerran.
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.