Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta. Ideointi perustui "yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetin pilottiprojektiin, joka käynnistyi toukokuussa. Projektin tavoitteena on kehittää kampusta ja sen käyttöä paremmaksi osallistamalla opiskelijat päätöksentekoon.

Projektin järjestäjät kävivät läpi kaikki ideat, ja valitsivat niistä viisi ehdotusta äänestettäväksi. Jatkoon valituissa ehdotuksissa toteutui ideoinnin tärkeimmän kriteerit, eli opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen, inklusiivisuus, saavutettavuus, kestävyys, budjetti ja toteutuksen aikataulu.

Opiskelijat saivat äänestää voittajaa ehdotuksista syyskuussa, ja ääniä annettiin yhteensä lähes 800 kappaletta. Voittajaksi äänestettiin ehdotus puutarhapenkeistä.

Opiskelijat toivovat kampuksen viheralueille lisää istuskelupenkkejä, joita voitaisiin hyödyntää esimerkiksi spontaaneihin tapaamisiin ystävien tai työkavereiden kanssa sekä uusien ideoiden luomiseen. Puutarhapenkit tuovat lisää väriä ympäristöön ja tukevat sosiaalista kanssakäymistä sekä virkistymistä luonnon keskellä. Voittajaidea toteutetaan kampuksella syksyn 2021-kevään 2022 aikana.

Osallistavan budjetoinnin pilottihankkeen myötä on tarkoitus tutkia mahdollisuutta toteuttaa vastaavia hankkeita myös jatkossa.

Lisätietoja antaa ACRE:n projektipäällikkö Aapo Pihkala, [email protected].

• Julkaistu
  • Päivitetty:
  • This content was originally published on www.aalto.fi.

Osallistavan budjetoinnin projekti huipentui iloiseen istutustyöpajaan

"Yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetoinnin projekti huipentui toukokuun puolivälissä pidettyyn istutustyöpajaan uusien puutarhapenkkien äärellä. Osallistava budjetointi jatkuu uuden projektin muodossa myös tänä syksynä.
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu

Poikkeusreitti Konemiehentien ja Maarintien risteykseen

Maanantaina 16.5. käynnistyy liikenteen poikkeusreitin rakentaminen Konemiehentiellä Tietotekniikan talon edessä.

Rakentajanaukion pysäköintialue suljetaan laajasti

Rakentajanaukion pysäköintipaikka suljetaan lähes kokonaan 16.-18.5.2022 päällystystöiden vuoksi.

Miten liikut kampuksella nyt ja tulevaisuudessa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella parannetaan kestävää liikkumista. Kyselyyn vastaaminen on tehokas tapa vaikuttaa liikkumisen ja liikenteen sujuvuuteen kampuksella. Voit myös ilmoittautua kestävän liikkumisen työpajaan sekä osallistua kesäisten palkintojen arvontaan.