Opiskelijat ja startupit törmäävät Omnia Makerspacessa A Gridissä

Omnia Makerspace lanseerattiin startup-hubi A Gridin ensimmäisessä kerroksessa Ravintola Factorya vastapäätä huhtikuussa 2019. Sen jälkeen tila on kehittynyt tyhjästä kellarista kukoistavaksi työtilaksi, jossa opiskelijat ja startupit törmäävät.
Omnia Makerspace ja studio A Gridissä. Kuva: Aalto-yliopisto / Lauri Veerde.

Makerspacea ylläpitää Omnia, suuri ja moderni koulutuksen tarjoaja, jolla on laaja valikoima palveluita keskittyen elinikäisen oppimisen tukemiseen. Projektipäällikkö Esko Lius ja tilan isäntä Siim Saar ovat olleet mukana projektissa alusta asti.

Meille annettiin tyhjä autotallityyppinen tila, ja meitä pyydettiin miettimään mitä tehdä jotta opiskelijat ja startupit saadaan törmäämään toisiinsa. Alku oli pientä, vain pari 3D-tulostinta, mutta olemme pystyneet kehittämään tilaa startupien ja opiskelijaryhmien palautteen perusteella,” Saar kertoo.

Nyt tilassa on laaja valikoima erilaisia laitteita ja tekniikkaa roboteista, 3D-tulostimista ja VR-laitteista kunnolliseen studiotilaan podcasteja, valokuvaamista ja videokuvaamista varten. Työskentelyn, kokeilun ja prototyyppien tekemisen lisäksi tilaa käytetään kursseille, työpajoille ja erilaisille hackathoneille ja tapahtumille. Makerspace on avoin kaikille, mutta pääkäyttäjäryhmiä ovat Omnian opiskelijat ja A Gridin startupit.

Palautetta ja rekrytointimahdollisuuksia startupeille

A Gridin startup-yrityksille Makerspace tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden löytää Omnian opiskelijoiden joukosta työntekijöitä tai harjoittelijoita, joilla saattaa olla jo työkokemusta alalta. Tilan kautta on myös mahdollista osallistua kurssiyhteistyöhön sekä erilaisiin hackathoneihin ja muihin tapahtumiin, joiden kautta voi esimerkiksi saada palautetta omasta palvelusta tai tuotteesta.

Perusajatuksena on järjestää kursseja ja tapahtumia, joissa tilan kalustoa voidaan hyödyntää. Kutsumme alan yrityksiä ja opiskelijoita yhteen ja katsomme, mitä tapahtuu kun he ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Opiskelijat saavat opintopisteitä, ja yritykset käyttäjäkokemusta ja palautetta tuotteistaan ja palveluistaan,” Saar selittää.

Makerspacen toiminnan paras tulos on saada opiskelija työllistymään johonkin yhteistyössä toimivaan startupiin. Saar päättää: ”Parhaita hetkiä ovat olleet, kun opiskelijat keskustelevat yritysten kanssa esitellen omaa osaamistaan ja saavat yritykset innostumaan siitä – nämä ovat mielestäni todella kivoja hetkiä.

Omnia Makerspace
A Grid, Otakaari 5, 1. kerros, pohjoinen G-siipi
Ma-pe 10-15

Käy virtuaalikierroksella Makerspace-tilassa: virtualtour.aalto.fi

Tutustu Omnia Makerspaceen: oppiva.omnia.fi

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
KKJ Kauppa Otaniemi sisäänkäynti

Uusi aasialainen ruokakauppa, KKJ Kauppa Otaniemi, nyt avattu kauppakeskus A Blocissa

A Blocin ostostarjonta on parantunut KKJ Kauppa Otaniemen avajaisten myötä. Tämä on uusi määränpääsi kaikille aasialaisille tuotteille!
Ilmakuva Tietotie 2 -kiinteistöstä keväällä, näkymässä punatiilisiä rakennuksia.

Senaatti-kiinteistöt ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat kiinteistökaupan Otaniemen kampuksella sijaitsevasta kiinteistöstä

Tietotie 2:ssa sijaitseva toimisto- ja laboratoriokiinteistö vahvistaa kampusalueen ytimeen sijoittuvia toimintoja ja palveluita.