Muovipakkausten kierrätyspilotti alkaa Aallossa

Aalto CRE aloittaa kolmessa Aalto-yliopiston kiinteistössä muovipakkausten keräys- ja kierrätyspilottikokeilun.

-Haluamme hyödyntää mahdollisuuden testata muovinkeräystä ja edistää myös tällä tavalla kampuksen kestävää kehitystä ja materiaalikierrätystä. Jokainen kiinteistöissä toimiva voi helpolla tavalla vaikuttaa ja lajitella omat eväs- ja muut muovipakkaukset erilliseen muovinkeräykseen, sanoo Satu Kankaala, Head of Business Development and Sustainability.

-Muovinkeräys puhuttaa tällä hetkellä hyvin paljon. Vaikka muovin erilliskeräyksessä on paljon vielä ratkaisematta, niin haluamme antaa henkilökunnallemme mahdollisuuden edistää kestävää kehitystä lajittelemalla esimerkiksi kaupan muoviset ateriapakkaukset. Näiden muovien kohdalla puhutaankin muovipakkausten erilliskeräyksestä – ei muovin keräyksestä. Samalla laajennetaan kierrätettävien materiaalien kierrätysmahdollisuuksia ottamalla mukaan muovipakkausten rinnalle kartonkipakkausten kierrätyksen. Molemmat näistä jakeista on aikaisemmin lajiteltu Aallossa energiajakeeseen, kertoo kiinteistökoordinaattori Tanja Pietikäinen.

Pilotti käynnistyy kesäkuussa Otakaari 4:ssä sekä Betonimiehenkuja 3:ssa ja 5:ssä. Muovipakkaukset kerätään kiinteistöissä erillisastioihin, josta ne toimitetaan Fortumin muovinkeräyslaitokseen. Kierrätetystä muovista valmistetaan muun muassa kastelukannuja ja erilaisia muita puutarhamuovituotteita. Kokeilu on voimassa vuoden 2019 loppuun asti, jonka jälkeen tavoitteena on laajentaa muovinkeräys koko kampukselle.

Lisätietoja:

Aalto CRE/Tanja Pietikäinen, [email protected]

Raide-Jokerin yötöitä Otaniemessä heinäkuun aikana

Otaniementiellä Raide-Jokerin työmaalla tehdään yötöitä heinäkuussa.

Tarkastele Aalto-yliopisto Works K3-työmaata reaaliaikaisesti

Aalto-yliopisto Works K3 -työmaalle on asennettu web-kamera kuvaamaan ajankohtaista tilannetta työmaalta. Työmaa on käynnistynyt kevään 2021 aikana.
Kampus, Mediatiedotteet Julkaistu

Ostoskeskus A Blanc aukeaa Otaniemeen kesällä

Alvar Aallon suunnittelema ”Otaniemen vanha ostari”, nykyinen ostoskeskus A Blanc, uudistui peruskorjauksessa vanhaa kunnioittaen palvelemaan monipuolista liiketoimintaa.

Ensimmäinen Suomessa: Sähköpyörän akkujen paloturvallinen latauskaappi Aalto-yliopiston metroasemalle

Espoon kaupunki ja LatausPolku Oy lanseeraavat sähköpyörien akkujen latauskaappeja kolmessa liikenteen solmukohdassa Espoossa: Otaniemen A Blocissa, Espoonlahden Pikkulaivassa ja Matinkylän Isossa Omenassa. Suomen ensimmäinen paloturvallinen latauskaappi otettiin käyttöön Espoon Otaniemeen huhtikuussa.