Muovipakkausten kierrätyspilotti alkaa Aallossa

Aalto CRE aloittaa kolmessa Aalto-yliopiston kiinteistössä muovipakkausten keräys- ja kierrätyspilottikokeilun. Tavoitteena on pienentää jätehuollon hiilijalanjälkeä sekä yksinkertaistaa lajittelua ja parantaa kierrätysastetta. Muovinkeräys on herättänyt paljon kyselyjä ja kiinnostusta koko Aalto-yhteisössä, sillä tähän saakka pakkausmuovit on kerätty energiajätteeseen.

-Haluamme hyödyntää mahdollisuuden testata muovinkeräystä ja edistää myös tällä tavalla kampuksen kestävää kehitystä ja materiaalikierrätystä. Jokainen kiinteistöissä toimiva voi helpolla tavalla vaikuttaa ja lajitella omat eväs- ja muut muovipakkaukset erilliseen muovinkeräykseen, sanoo Satu Kankaala, Head of Business Development and Sustainability.

-Muovinkeräys puhuttaa tällä hetkellä hyvin paljon. Vaikka muovin erilliskeräyksessä on paljon vielä ratkaisematta, niin haluamme antaa henkilökunnallemme mahdollisuuden edistää kestävää kehitystä lajittelemalla esimerkiksi kaupan muoviset ateriapakkaukset. Näiden muovien kohdalla puhutaankin muovipakkausten erilliskeräyksestä – ei muovin keräyksestä. Samalla laajennetaan kierrätettävien materiaalien kierrätysmahdollisuuksia ottamalla mukaan muovipakkausten rinnalle kartonkipakkausten kierrätyksen. Molemmat näistä jakeista on aikaisemmin lajiteltu Aallossa energiajakeeseen, kertoo kiinteistökoordinaattori Tanja Pietikäinen.

Pilotti käynnistyy kesäkuussa Otakaari 4:ssä sekä Betonimiehenkuja 3:ssa ja 5:ssä. Muovipakkaukset kerätään kiinteistöissä erillisastioihin, josta ne toimitetaan Fortumin muovinkeräyslaitokseen. Kierrätetystä muovista valmistetaan muun muassa kastelukannuja ja erilaisia muita puutarhamuovituotteita. Kokeilu on voimassa vuoden 2019 loppuun asti, jonka jälkeen tavoitteena on laajentaa muovinkeräys koko kampukselle.

Lisätietoja:

Aalto CRE/Tanja Pietikäinen, [email protected]

Kolme neljäsosaa Raide-Jokerin rakennustöistä valmiina – ratarakentaminen etenee edellä aikataulua

Raide-Jokerin rakentaminen etenee aikataulusta edellä niin, että rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa noin viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Pääosa Espoon osuuden rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Yllättävä voittaja Kestävän kampuksen sankariksi 2021

Kestävän kampuksen sankari valittiin jo viidennen kerran.
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.