Muovipakkausten kierrätyspilotti alkaa Aallossa

Aalto CRE aloittaa kolmessa Aalto-yliopiston kiinteistössä muovipakkausten keräys- ja kierrätyspilottikokeilun. Tavoitteena on pienentää jätehuollon hiilijalanjälkeä sekä yksinkertaistaa lajittelua ja parantaa kierrätysastetta. Muovinkeräys on herättänyt paljon kyselyjä ja kiinnostusta koko Aalto-yhteisössä, sillä tähän saakka pakkausmuovit on kerätty energiajätteeseen.

-Haluamme hyödyntää mahdollisuuden testata muovinkeräystä ja edistää myös tällä tavalla kampuksen kestävää kehitystä ja materiaalikierrätystä. Jokainen kiinteistöissä toimiva voi helpolla tavalla vaikuttaa ja lajitella omat eväs- ja muut muovipakkaukset erilliseen muovinkeräykseen, sanoo Satu Kankaala, Head of Business Development and Sustainability.

-Muovinkeräys puhuttaa tällä hetkellä hyvin paljon. Vaikka muovin erilliskeräyksessä on paljon vielä ratkaisematta, niin haluamme antaa henkilökunnallemme mahdollisuuden edistää kestävää kehitystä lajittelemalla esimerkiksi kaupan muoviset ateriapakkaukset. Näiden muovien kohdalla puhutaankin muovipakkausten erilliskeräyksestä – ei muovin keräyksestä. Samalla laajennetaan kierrätettävien materiaalien kierrätysmahdollisuuksia ottamalla mukaan muovipakkausten rinnalle kartonkipakkausten kierrätyksen. Molemmat näistä jakeista on aikaisemmin lajiteltu Aallossa energiajakeeseen, kertoo kiinteistökoordinaattori Tanja Pietikäinen.

Pilotti käynnistyy kesäkuussa Otakaari 4:ssä sekä Betonimiehenkuja 3:ssa ja 5:ssä. Muovipakkaukset kerätään kiinteistöissä erillisastioihin, josta ne toimitetaan Fortumin muovinkeräyslaitokseen. Kierrätetystä muovista valmistetaan muun muassa kastelukannuja ja erilaisia muita puutarhamuovituotteita. Kokeilu on voimassa vuoden 2019 loppuun asti, jonka jälkeen tavoitteena on laajentaa muovinkeräys koko kampukselle.

Lisätietoja:

Aalto CRE/Tanja Pietikäinen, [email protected]

• Julkaistu
  • Päivitetty:
  • This content was originally published on www.aalto.fi.
URL copied!

Lisää tästä aiheesta

Räjäytystöitä Otaniemen kampuksella

Raide-Jokerin työmaalla louhitaan vesihuoltokanaalia Otaniementiellä tiistaista 26.1.2021 alkaen. Louhinnat kestävät arviolta viikon 5 loppuun (5.2.2021 asti).

Metsähovin radio-observatorion peruskorjaus on valmis

Suomen ainoan radio-observatorion uudistaminen on satsaus kansalliseen tähtitieteelliseen tutkimukseen.

Osa Konemiehentiestä suljetaan - liikennejärjestelyt muuttuvat

Tammikuun loppupuolella osa Konemiehentiestä suljetaan sekä Sähkömiehentien toinen ajokaista suljetaan. ST1:n työmaata ollaan parhaillaan purkamassa.
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu

Otaniemen kampuksen poikkeusaukioloajat

Huomioithan rakennusten aukioloajat kampuksella käydessäsi. Otaniemen kampuksen rakennusten poikkeusaukiolot syksyllä 2020 sekä vuodenvaihteessa.