Mobiilisovellus Aalto Space kehittyy ja laajenee uusiin rakennuksiin

Syksyn 2018 aikana sovellukseen on lisätty eri käyttäjien tunnistautuminen ja useita uusia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia.
Kuva: Hannes Huotari / Aalto-yliopisto

Vapaan tilan löytäminen opiskeluun, ryhmätyöskentelyyn tai neuvotteluihin voi olla kampuksella haasteellista. Aalto Space tekee tilojen löytämisestä ja varaamisesta helppoa kaikille Aalto-yliopiston kampuksen käyttäjille.

Aalto Space on mobiilisovellus Android- ja iOS-laitteille. Sen avulla voi varata opiskelu- ja ryhmätyötiloja sekä navigoida kampuksella. Aalto Space on samalla koekäytössä henkilöstöllä ja yrityskäyttäjillä neuvotteluhuoneiden varausten osalta. Rakennuksien määrä ja tilavalikoima kasvavat 2019 aikana kattamaan useita uusia rakennuksia sekä coworking-tiloja Otaniemen kampuksella. Kauppakorkeakoulun rakennus lisättiin sovellukseen helmikuussa 2019.

Uudet toiminnallisuudet tekevät sovelluksen käyttämisestä vaivatonta

Aalto Space -sovelluksen kehittämisen hallinnasta vastaa Aallon henkilökunnasta, opiskelijoista ja asiantuntijoista koostuva ohjausryhmä. Kehityksen tukena on toteutettu myös useita ITP-projekteja (https://itpaalto.net/), joissa Aalto-yliopiston opiskelijat ovat kasvattaneet käyttäjäymmärrystä sekä antaneet konkreettisia ehdotuksia erilaisia muotoilutyökaluja hyödyntäen. Opiskelijaprojektien tutkimustuloksia hyödynnetään sovelluksen jatkokehityksessä.

Kuva: Hannes Huotari / Aalto-yliopisto

Vuoden 2018 syksyn aikana mobiilisovellukseen on toteutettu sekä Aalto-, yritys- ja kampuskäyttäjien tunnistautuminen että useita uusia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia. Suurin muutos käyttöön on uusi etusivu, suosikit ja minihuonekortit, joiden suunnittelussa on hyödynnetty opiskelijoiden käyttäjähaastatteluiden avulla tunnistettuja käyttäjäpersoonia.

Käyttäjäpersooniksi tunnistettiin: nopea varaaja (Instant Booker), suunnitteleva varaaja (Planned Booker), erityistarvevaraaja (Specific-need Booker) ja ensikäyttäjä (New Booker). Nyt sopivan tilan löytäminen on aikaisempaa helpompaa ja sillä hetkellä saatavat tilat ovat aina yhden napin painalluksen takana

Aalto Space on helppo ottaa käyttöön

Tunnistautuminen toimii tällä hetkellä puhelinnumeron avulla.

Käyttäjät on luokiteltu neljään käyttäjäryhmään, jotka ovat vierailijat, opiskelijat, henkilökunta ja yritys- & kampuskäyttäjät. Käyttäjäryhmä vaikuttaa tilavalikoimaan, tilavarauksien pituuteen, lukumäärään ja ennakkovarausaikaikkunaan.

Aalto Space -sovellus kierroksella:
ti 26.2. klo 10-14 Kandidaattikeskus, pääaula (Otakaari 1)
ke 27.2. klo 9-10 Kauppakorkeakoulu, pääaula (Ekonominaukio 1)
to 28.2. klo 10-11 Väre, pääaula (Otaniementie 14)

Kolme neljäsosaa Raide-Jokerin rakennustöistä valmiina – ratarakentaminen etenee edellä aikataulua

Raide-Jokerin rakentaminen etenee aikataulusta edellä niin, että rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa noin viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Pääosa Espoon osuuden rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Yllättävä voittaja Kestävän kampuksen sankariksi 2021

Kestävän kampuksen sankari valittiin jo viidennen kerran.
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.