Mobiilisovellus Aalto Space kehittyy ja laajenee uusiin rakennuksiin

Syksyn 2018 aikana sovellukseen on lisätty eri käyttäjien tunnistautuminen ja useita uusia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia.
Kuva: Hannes Huotari / Aalto-yliopisto

Vapaan tilan löytäminen opiskeluun, ryhmätyöskentelyyn tai neuvotteluihin voi olla kampuksella haasteellista. Aalto Space tekee tilojen löytämisestä ja varaamisesta helppoa kaikille Aalto-yliopiston kampuksen käyttäjille. 

Aalto Space on mobiilisovellus Android- ja iOS-laitteille. Sen avulla voi varata opiskelu- ja ryhmätyötiloja sekä navigoida kampuksella. Aalto Space on samalla koekäytössä henkilöstöllä ja yrityskäyttäjillä neuvotteluhuoneiden varausten osalta. Rakennuksien määrä ja tilavalikoima kasvavat 2019 aikana kattamaan useita uusia rakennuksia sekä coworking-tiloja Otaniemen kampuksella. Kauppakorkeakoulun rakennus lisättiin sovellukseen helmikuussa 2019.

Uudet toiminnallisuudet tekevät sovelluksen käyttämisestä vaivatonta

Aalto Space -sovelluksen kehittämisen hallinnasta vastaa Aallon henkilökunnasta, opiskelijoista ja asiantuntijoista koostuva ohjausryhmä. Kehityksen tukena on toteutettu myös useita ITP-projekteja (https://itpaalto.net/), joissa Aalto-yliopiston opiskelijat ovat kasvattaneet käyttäjäymmärrystä sekä antaneet konkreettisia ehdotuksia erilaisia muotoilutyökaluja hyödyntäen. Opiskelijaprojektien tutkimustuloksia hyödynnetään sovelluksen jatkokehityksessä.

Kuva: Hannes Huotari / Aalto-yliopisto

Vuoden 2018 syksyn aikana mobiilisovellukseen on toteutettu sekä Aalto-, yritys- ja kampuskäyttäjien tunnistautuminen että useita uusia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia. Suurin muutos käyttöön on uusi etusivu, suosikit ja minihuonekortit, joiden suunnittelussa on hyödynnetty opiskelijoiden käyttäjähaastatteluiden avulla tunnistettuja käyttäjäpersoonia. 

Käyttäjäpersooniksi tunnistettiin: nopea varaaja (Instant Booker), suunnitteleva varaaja (Planned Booker), erityistarvevaraaja (Specific-need Booker) ja ensikäyttäjä (New Booker). Nyt sopivan tilan löytäminen on aikaisempaa helpompaa ja sillä hetkellä saatavat tilat ovat aina yhden napin painalluksen takana

Aalto Space on helppo ottaa käyttöön

Tunnistautuminen toimii tällä hetkellä puhelinnumeron avulla.

Käyttäjät on luokiteltu neljään käyttäjäryhmään, jotka ovat vierailijat, opiskelijat, henkilökunta ja yritys- & kampuskäyttäjät. Käyttäjäryhmä vaikuttaa tilavalikoimaan, tilavarauksien pituuteen, lukumäärään ja ennakkovarausaikaikkunaan. 

Aalto Space -sovellus kierroksella:
ti 26.2. klo 10-14 Kandidaattikeskus, pääaula (Otakaari 1)
ke 27.2. klo 9-10 Kauppakorkeakoulu, pääaula (Ekonominaukio 1)
to 28.2. klo 10-11 Väre, pääaula (Otaniementie 14)

Jaa
URL kopioitu

Read more news

KKJ Kauppa Otaniemi sisäänkäynti
Kampus Julkaistu

Uusi aasialainen ruokakauppa, KKJ Kauppa Otaniemi, nyt avattu kauppakeskus A Blocissa

A Blocin ostostarjonta on parantunut KKJ Kauppa Otaniemen avajaisten myötä. Tämä on uusi määränpääsi kaikille aasialaisille tuotteille!
Ilmakuva Tietotie 2 -kiinteistöstä keväällä, näkymässä punatiilisiä rakennuksia.
Kampus Julkaistu

Senaatti-kiinteistöt ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat kiinteistökaupan Otaniemen kampuksella sijaitsevasta kiinteistöstä

Tietotie 2:ssa sijaitseva toimisto- ja laboratoriokiinteistö vahvistaa kampusalueen ytimeen sijoittuvia toimintoja ja palveluita.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta