Millaista on kestävä liikkuminen Aalto-yliopiston kampuksella 2050? Jaa ajatuksesi suunnittelun tueksi!

Aalto-yliopistossa ollaan laatimassa toimintasuunnitelmaa kestävän liikkumisen kehittämiseksi. Koko yhteisön ajatukset ja toiveet kestävästä liikkumisesta otetaan huomioon suunnitelman laatimisessa.

Aalto-yliopiston uusittu strategia tuli voimaan tämän vuoden alussa. Sen otsikko on ”Rakennamme kestävää tulevaisuutta”. Strategian kestävään kehitykseen liittyvät tavoitteet ohjaavat myös kampuksella ja kampukselle liikkumista. ​

Kampuksen kehittämisen tavoitteita kestävän liikkumisen osalta ovat kävelyn ja pyöräilyn sekä julkisen ja sähköisen liikenteen tukeminen, sekä autoliikenteen vähentäminen ja pysäköinnin keskittäminen. Konkreettisia tavoitteita ovat jalankulku- ja polkupyöräily-yhteyksien parantaminen sekä kevyttä liikennettä tukevien palvelujen ja tilojen (kuten pukuhuoneet ja peseytymistilat) lisääminen. Lisäksi kampuksen saavutettavuus julkisella liikenteellä paranee muun muassa Länsimetron laajennuksen ja Raide-Jokerin valmistumisen myötä.

Mitä sinun mielestäsi on Aallon kampuksen kestävä liikkuminen vuonna 2050? Lisää ajatuksesi Flinga-alustalle: https://flinga.fi/s/FDHFH5L (mielipiteet näkyvät kaikille julkisina). Vastaukset ovat anonyymejä ja niitä hyödynnetään kestävän liikkumisen toimintasuunnitelmassa.

Lisätietoja antaa:
Aapo Pihkala, ACRE projektipäällikkö kestävä kehitys ja maisema, [email protected]

• Julkaistu
  • Päivitetty:
  • This content was originally published on www.aalto.fi.

Kolme neljäsosaa Raide-Jokerin rakennustöistä valmiina – ratarakentaminen etenee edellä aikataulua

Raide-Jokerin rakentaminen etenee aikataulusta edellä niin, että rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa noin viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Pääosa Espoon osuuden rakennustöistä valmistuu jo vuoden 2021 aikana.

Kuntokeskus Liikku avaa toimipisteen A Blociin

Kauppakeskus A Blocin toiseen kerrokseen avataan avara ja valoisa Kuntokeskus Liikku alkuvuodesta 2022.

Yllättävä voittaja Kestävän kampuksen sankariksi 2021

Kestävän kampuksen sankari valittiin jo viidennen kerran.
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin äänestys ratkesi – voittajaksi valittiin puutarhapenkit

Keväällä 2021 Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 12 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen kehittämiseen opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta.