Kide – uudisrakennuksen uusi nimi kiteyttää eri tieteenalojen sidoksen

Kide on Otakaari 2B -rakennuksen uusi nimi. Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilöstölle avoinna olleeseen nimikilpailuun tuli 137 ehdotusta.

Rakennuksen osoite vaihtuu vuoden 2023 loppuun mennessä, uusi osoite on Konemiehentie 1.
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Aalto-yliopiston kampuksen ytimeen Otaniemeen pian valmistuva Kide-rakennus (Otakaari 2B) sai nimensä yliopiston opiskelijoille ja henkilöstölle järjestetyn nimikilpailun kautta. Nimi heijastelee erityisesti rakennuksen tulevien käyttäjien tieteenalojen sidosta.

Kide tuo noin 5700 m2 opetus-, tutkimus-, laboratorio- ja toimistotilaa Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle. Rakennus täydentää korkeakoulujen tilavalikoimaa ja tuo joustavuutta korkeakoulujen laitosten toimintaan.

“Saimme yhteisöltä suuren määrän upeita ja mielenkiintoisia nimiehdotuksia, teekkarihuumoria unohtamatta. Tuomaristossa etsimme nimeä, joka toisi mieleen fysiikan ja sähkötekniikan tutkimuksen, olisi helposti lausuttava ja istuisi olemassa olevien Aallon kampuksen rakennusten nimistöön. Kide valikoitui tuomariston keskustelussa voittajanimeksi”, sanoo tuomariston puheenjohtajana toiminut Aalto-yliopiston talous- ja rahoitusjohtaja Marianna Bom.

Soljuva nimi tutkimukseen keskittyvälle rakennukselle

Nimikilpailun tuomaristo ja nimivalinnan vahvistanut rehtori Ilkka Niemelä luonnehtivat valintaa kauniiksi, soljuvaksi nimeksi, joka esittelee rakennuksen yhteyden fysiikkaan ja sähkötekniikkaan. Kide on helposti lausuttava ja sopii myös kansainvälisen yleisönkin käyttöön.

Kaikkiaan aaltolaisilta tuli kilpailuun 137 ehdotusta, jotka käsiteltiin anonyymisti. Tuomaristo valitsi kaksi ehdotusta rehtorin ja viestintäjohtajan päätöstä varten. Voittajanimeä ehdotti Aalto-yliopiston tutkimuspalveluiden johtaja Ella Bingham.

Pitkään odotetut, uudet tilat lisäävät merkittävästi tutkimus-, opetus- ja toimistotilojen määrää soveltavan fysiikan kokeelliseen tutkimukseen sekä informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tarpeisiin.

Rakennuksesta on kulku Nanotaloon ja Nanomikroskopiakeskukseen, ja tuo siten lisää mahdollisuuksia myös yhteistyöhön nanoteknologian alalla. Kide valmistuu lokakuun 2023 aikana ja sen osoite vaihtuu ennen käyttöönottoa. Rakennuksen uusi katuosoite on Konemiehentie 1. 

Haastattelupyynnöt ja lisätietoa nimikilpailusta 
Noora Stapleton, viestinnän erityisasiantuntija 
[email protected] 
p. 050 353 1525 

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
  • This content was originally published on www.aalto.fi.
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kampus Julkaistu

Rakennusten aukioloajat vuodenvaihteessa 2023-2024

Otaniemen kampuksen rakennusten sekä Aalto-yliopisto Töölön aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Romupyöräkeräys on täällä taas!

Otaniemen kampuksen romupyöräkeräys on täällä taas! Tavoitteena on siistiä alueen pyöräpysäköintipaikat.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Postin hinnoittelupalvelu päättyy vuoden 2023 loppuun mennessä

Hinnoittelupalvelu kirjeille päättyy vuoden 2023 loppuun mennessä
Kampus Julkaistu

Ulkoalueiden suunnitteluohjeella kohti yhteisöllistä ja kestävää kampusta

Otaniemen kampuksen ulkoalueiden suunnitteluohje on julkaistu. Sen tarkoituksena on antaa suuntaviivat yliopiston toimintoja sekä luonnon ja ihmisten hyvinvointia tukevien ulkoympäristöjen kehittämiseen.