Kaksi uutta rakennusta nousee keskelle Otaniemen kampusta

Otakaari 2A & 2B tuovat paljon uutta huippuluokan opetus- ja tutkimustilaa, sekä kaivattua tapahtuma- ja studiotilaa Otaniemeen. Työt alkavat tammikuussa 2022, jolloin alue aidataan ja kulkuyhteydet muuttuvat. Rakennusten on tavoitteena valmistua kesällä 2023.
Illustration image set in sunset, depicting Otakaari 2 buildings in the future. People walking around and the lights are on in the building.
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Aalto-yliopisto jatkaa kasvavan ja kansainvälistyvän Otaniemen kampuksen kehittämistä kahdella uudella rakennuksella, jotka rakentuvat keskelle kampusta. Rakennustyöt alkavat tammikuussa 2022 ja töiden on tarkoitus valmistua kesällä 2023, hyvissä ajoin ennen Raide-Jokerin liikennöinnin alkamista.  

Uudisrakennukset valmistuvat osoitteisiin Otakaari 2A ja Otakaari 2B, ja ne sijoittuvat näkyvälle paikalle Otakaaren, Maarintien ja Konemiehentien viereiselle alueelle. Arkkitehtitoimisto SARC on suunnitellut rakennukset. SARC suunnitteli Aalto Töölön peruskorjauksen ja on tunnettu mm. Arkkitehtuurin Finlandialla palkitusta Uudesta lastensairaalasta.

Tilaa luovuudelle ja kohtaamisille

Otakaari 2A:han valmistuu noin 6500 brm2 huippuluokan monitoimitilaa opetukseen, tutkimukseen, tapahtumille ja studiokeskukselle. Otakaari 2A:n tilat varustetaan uusilla digitaaliteknologioilla, jotka mahdollistavat alojen rajat ylittävän tutkimuksen ja opetuksen, sekä nostavat Aallon tapahtumat uudelle tasolle, niin kampuksella kuin virtuaalisestikin. Uudisrakennuksesta pyritään luomaan näyteikkuna Aallon ainutlaatuiseen tutkimukseen ja opetukseen kotimaassa ja kansainvälisesti. Rakennukseen tulee Aallon käyttäjiä palvelevien tilojen lisäksi tilaa ravintola- ja tapahtumapalvelutoimijoiden käyttöön.

Otakaari 2B tuo noin 5700 brm2 opetus-, tutkimus- ja toimistotilaa Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle.  

Työmaa tuo muutoksia kävelyn ja pyöräilyn reittihin sekä pysäköintiin

Rakennusten työmaa aidataan tammikuun 2022 alussa, jolloin myös Otakaari 2B:n työmaan kohdalla olevat pysäköintipaikat poistuvat käytöstä. Samalla myös kävelyn ja pyöräilyn reitit siirtyvät kokonaan Väreen ja Kauppakorkeakoulun puolelle työmaan ajaksi. Rakennustyömaat voivat aiheuttaa väliaikaisia häiriöitä Otakaarella, Maarintiellä ja Konemiehentiellä.

Rakennuttaja: Aalto-yliopistokiinteistöt
Urakoitsija: NCC
Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto SARC

Lue lisää Otakaari 2A ja 2B -hankkeen verkkosivuilta

Lisätietoja
Marcus Korhonen, operatiivinen johtaja (Aalto Studios),
[email protected], puh. 040 012 9629

Jarmo Wilander, rakennuttamisesta vastaava johtaja (Aalto-yliopistokiinteistöt),
[email protected], puh. 040 541 3304

Tuomas Kostia, rakennuttajapäällikkö (Aalto-yliopistokiinteistöt), [email protected], puh. 050 522 5480

Medialle
Noora Stapleton, viestinnän erityisasiantuntija,
[email protected], puh. 050 353 1525

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
  • This content was originally published on www.aalto.fi.
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Hae kesätöihin kampusasioiden pariin!

Etsimme ACREen kesätyöntekijää suunnitteluassistentin tehtäviin.
Bar Otapas
Kampus Julkaistu

Ostoskeskus A Blanciin avautuu uusi viihtyisä baari Otapas

Bar Otapas avautuu perjantaina 1.3. ostoskeskus A Blanciin. Rento uusi kohtaamispaikka on avoinna Iltapäivästä myöhään yöhön.