Energiaa säästetty huomattavasti - yhteisön toimet ovat tuottaneet tulosta Aallossa

Aalto-yliopisto on onnistunut säästämään huomattavasti energiaa yliopistokampuksella sekä energiansäästö- että energiatehokkuustoimien ansiosta. Suurin vaikutus on ollut sekä yhteisön toiminnalla että merkittävillä parannuksilla rakennusten energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan.
Kuva: Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto on saavuttanut toimitilojensa energiatehokkuustavoitteen etuajassa. Yliopiston toimitilojen energiatehokkuussopimus- eli TETS-tavoitteena on kaudella 2017-2025 ollut tehostaa toimitilojen energiankulutusta 10,5 prosenttia suhteessa vuoden 2015 kulutukseen vuoteen 2025 mennessä. Tavoite saavutettiin jo vuoden 2022 lopussa.

Merkittävimpiä toimenpiteitä tavoitteen saavuttamiseksi ovat olleet Metrokorttelin energiatehokkaat ratkaisut ja määräystasoa parempi rakentaminen, uusiutuvan energian järjestelmät Dipolissa (maalämpö) ja Metrokorttelissa (maalämpö ja aurinkosähkö), ilmanvaihtokoneiden energiatehokkuusparannukset sekä LED-valaistushankkeet.

Aalto-yliopisto on ollut mukana kansallisissa toimitilojen energiatehokkuussopimuksissa myös aiemmalla kaudella vuosina 2011-2016. Tuolloin tehostamistavoite oli 6 prosenttia suhteessa vuoden 2010 kulutukseen.

Toimitilojen energiatehokkuussopimukset on kansallinen järjestelmä, jossa on mukana 700 yritystä ja yli 130 kuntaa. TETS on osa koko Suomen kattavaa vapaaehtoista energiatehokkuussopimusten kokonaisuutta, jolla pyritään saavuttamaan Suomelle asetetut energiansäästötavoitteet. Vapaaehtoisuuden myötä Suomessa on mahdollisuus välttää kansainvälisestä kehityksestä poikkeava kansallinen lainsäädäntö tai muut pakkokeinot, jotka voisivat esimerkiksi heikentää yritysten kilpailukykyä.

Lue lisää Toimitilojen energiatehokkuussopimuksista

Yliopisto vahvasti kiinni energiansäästötavoitteessaan

Yliopiston kokonaisenergiansäästöön liittyvissä tavoitteissa Aalto on matkalla kohti kunnianhimoista tavoitetta 15 prosentin säästöstä 12 kuukauden aikana (lokakuu 2022-syyskuu 2023). Huhtikuun loppuun mennessä Aalto-yhteisö on säästänyt energiaa yli 9 prosenttia.

Koko yhteisön energiansäästötoimilla on ollut iso vaikutus tuloksiin. Mikäli vielä havaitset kampuksella energiasyöppöjä, vinkkaa niistä meille! 

Ilmianna energiasyöppö Aalto-yliopiston kampuksella

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kampus Julkaistu

Rakennusten aukioloajat vuodenvaihteessa 2023-2024

Otaniemen kampuksen rakennusten sekä Aalto-yliopisto Töölön aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Romupyöräkeräys on täällä taas!

Otaniemen kampuksen romupyöräkeräys on täällä taas! Tavoitteena on siistiä alueen pyöräpysäköintipaikat.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Postin hinnoittelupalvelu päättyy vuoden 2023 loppuun mennessä

Hinnoittelupalvelu kirjeille päättyy vuoden 2023 loppuun mennessä
Kampus Julkaistu

Ulkoalueiden suunnitteluohjeella kohti yhteisöllistä ja kestävää kampusta

Otaniemen kampuksen ulkoalueiden suunnitteluohje on julkaistu. Sen tarkoituksena on antaa suuntaviivat yliopiston toimintoja sekä luonnon ja ihmisten hyvinvointia tukevien ulkoympäristöjen kehittämiseen.