Energiaa säästetty huomattavasti - yhteisön toimet ovat tuottaneet tulosta Aallossa

Aalto-yliopisto on onnistunut säästämään huomattavasti energiaa yliopistokampuksella sekä energiansäästö- että energiatehokkuustoimien ansiosta. Suurin vaikutus on ollut sekä yhteisön toiminnalla että merkittävillä parannuksilla rakennusten energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan.
Kuva: Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto on saavuttanut toimitilojensa energiatehokkuustavoitteen etuajassa. Yliopiston toimitilojen energiatehokkuussopimus- eli TETS-tavoitteena on kaudella 2017-2025 ollut tehostaa toimitilojen energiankulutusta 10,5 prosenttia suhteessa vuoden 2015 kulutukseen vuoteen 2025 mennessä. Tavoite saavutettiin jo vuoden 2022 lopussa.

Merkittävimpiä toimenpiteitä tavoitteen saavuttamiseksi ovat olleet Metrokorttelin energiatehokkaat ratkaisut ja määräystasoa parempi rakentaminen, uusiutuvan energian järjestelmät Dipolissa (maalämpö) ja Metrokorttelissa (maalämpö ja aurinkosähkö), ilmanvaihtokoneiden energiatehokkuusparannukset sekä LED-valaistushankkeet.

Aalto-yliopisto on ollut mukana kansallisissa toimitilojen energiatehokkuussopimuksissa myös aiemmalla kaudella vuosina 2011-2016. Tuolloin tehostamistavoite oli 6 prosenttia suhteessa vuoden 2010 kulutukseen.

Toimitilojen energiatehokkuussopimukset on kansallinen järjestelmä, jossa on mukana 700 yritystä ja yli 130 kuntaa. TETS on osa koko Suomen kattavaa vapaaehtoista energiatehokkuussopimusten kokonaisuutta, jolla pyritään saavuttamaan Suomelle asetetut energiansäästötavoitteet. Vapaaehtoisuuden myötä Suomessa on mahdollisuus välttää kansainvälisestä kehityksestä poikkeava kansallinen lainsäädäntö tai muut pakkokeinot, jotka voisivat esimerkiksi heikentää yritysten kilpailukykyä.

Lue lisää Toimitilojen energiatehokkuussopimuksista

Yliopisto vahvasti kiinni energiansäästötavoitteessaan

Yliopiston kokonaisenergiansäästöön liittyvissä tavoitteissa Aalto on matkalla kohti kunnianhimoista tavoitetta 15 prosentin säästöstä 12 kuukauden aikana (lokakuu 2022-syyskuu 2023). Huhtikuun loppuun mennessä Aalto-yhteisö on säästänyt energiaa yli 9 prosenttia.

Koko yhteisön energiansäästötoimilla on ollut iso vaikutus tuloksiin. Mikäli vielä havaitset kampuksella energiasyöppöjä, vinkkaa niistä meille! 

Ilmianna energiasyöppö Aalto-yliopiston kampuksella

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kampus, Yliopisto Julkaistu

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
ACRE logo
Kampus Julkaistu

Aalto-yhteisön eettinen kanava

Linkki eettiseen kanavaan löytyy ACREn kotisivujen etusivun alareunasta.
Kampus Julkaistu

Uusia taukopaikkoja Kandidaattikeskuksen ulkotiloihin

Huhtikuussa asennetut ulkokalusteryhmät täydentyvät myöhemmin lisäkalusteilla.
Kampus Julkaistu

Pikaruokaravintola Kot. avautui kauppakeskus A Blocissa

Kot.Otaniemi avautui vappuviikolla kauppakeskus A Blocin ensimmäiseen kerrokseen, aivan metroaseman sisäänkäynnin viereen.