Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Aallon henkilöstö ja opiskelijat voivat ehdottaa uutta nimeä Marsion naapuriin, Otaniemen kampuksen keskelle, rakentuvalle uudisrakennukselle.

Osallistumisaika on 26.5.-7.8.2023.
Otakaari 2B Maarintien ja Konemiehentien risteyksestä. Havainnekuva: SARC Arkkitehdit

Aalto-yliopisto rakennuttaa kaksi uudisrakennusta keskeiselle paikalle Otaniemen kampukselle. Marsio- ja Otakaari 2B -rakennusten rakentaminen alkoi helmikuussa 2022. Toiselle näistä, Otakaari 2B -rakennukselle, etsitään nimeä Aallon yhteisölle avoimen nimikilpailun kautta. Kilpailuaika on 26.5. - 7.8.2023.  

Otakaari 2B tuo noin 5700 m2 opetus-, tutkimus-, laboratorio- ja toimistotilaa Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle. Rakennus täydentää korkeakoulujen tilavalikoimaa ja tuo joustavuutta korkeakoulujen laitosten toimintaan.  

Pitkään odotetut, uudet tilat lisäävät merkittävästi tutkimus-, opetus- ja toimistotilojen määrää soveltavan fysiikan kokeelliseen tutkimukseen sekä informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tarpeisiin. Rakennuksesta on kulku Nanotaloon ja Nanomikroskopiakeskukseen, ja tuo siten lisää mahdollisuuksia myös yhteistyöhön nanoteknologian alalla. 

Lähimmät naapurit ovat Marsio (Otakaari 2A), Nanotalo (Puumiehenkuja 2), Tietotekniikan talo (Konemiehentie 2) ja Kauppakorkeakoulu (Ekonominaukio 1). Yliopisto järjesti Otakaari 2B:n sisarrakennus Marsiolle nimikilpailun keväällä 2022. 

Talon nykyiset ja tulevat käyttäjät näkyvät nimessä 

Rakennuksen tulevan nimen toivotaan henkivän yllämainittuja tieteenaloja, Perustieteiden korkeakoulun ja Sähkötekniikan korkeakoulun toimintaa sekä sopivan kansainvälisen yleisönkin käyttöön. Ihanteellinen nimi on yksikielinen, helposti lausuttava ja huomioi Aallon yhteisön ja sidosryhmien monipuolisuuden. Yksikielisiä rakennuksia kampuksella ovat mm. Dipoli, Väre ja Marsio.  

Tuomaristo toivoo ensisijaisesti suomen- tai ruotsinkielisiä tai näiltä kieliltä tuntuvia ehdotuksia, mutta esimerkiksi muista kielistä lainatut ja tunnistettavat tieteelliset termit, tai näihin viittaavat muotoilut, ovat toivottavia nimiaihioita. 

Ehdotukset voivat myös sisältää erilliset suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset nimivaihtoehdot (esimerkiksi Kandidaattikeskus, Kandidatcentret ja Undergraduate Centre). Erillisellä A-kirjaimella alkavat nimet viittaavat kampuksen kaupallisiin toimijoihin, joten näitä tulisi välttää nimiehdotusta tehdessä (esimerkiksi A Bloc ja A Grid). Myös muihin kampuksen rakennuksiin verrattuna samankaltaisia nimiä tulisi välttää. 
 

Lisätietoa nimeämisestä

Muille hyödylliset vastaukset kysymyksineen julkaistaan tällä sivulla, joten saatat myös löytää vastauksen kysymykseesi täältä. 

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Hae kesätöihin kampusasioiden pariin!

Etsimme ACREen kesätyöntekijää suunnitteluassistentin tehtäviin.