Bongaa Raide-Jokeri Otaniemen kampuksella!

Pikaratikka Raide-Jokerin koeajot käynnistyvät Otaniemen alueella maaliskuussa. Koeajot alkavat kaksi päivää kestävillä hidasajoilla, jolloin vaunu ajetaan Leppävaarasta Keilaniemeen ja takaisin.
Kuva: Raide-Jokeri

Raide-Jokeri-pikaraitiotien tekninen koeliikenne on parhaillaan käynnissä. Otaniemen kampukselta ratikan voi bongata keskiviikkona 1.3. noin klo 12 alkaen sekä torstaina 2.3. aamupäivällä. Keskiviikkona ratikkaa vastaanottaa myös kaikille avoin kulkue Maarintieltä A Blocin edustalle.

Raide-Jokerin koeajoissa testataan raitiotien teknisiä järjestelmiä, esimerkiksi vaihteenohjausjärjestelmän ja liikennevalojen toimivuutta. Koeajojen aikana liikennevalot otetaan käyttöön ja linjan ajolangat sähköistetään. Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan liikenteenohjaajien ja opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Näillä ylityspaikoilla kevyt liikenne väistää raitiovaunua.

Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan esimerkiksi oheisten opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Huomioithan, että tällaisella ylityspaikalla ei ole suojatien tunnuksia, vaan kevyen liikenteen tulee väistää raitiovaunua.

Koeajojen aikana vaunuun ei pääse sisälle, mutta ratikka pysähtyy ensiajollaan keskiviikkona Aalto-yliopiston pysäkille (Oppimiskeskuksen edessä) valokuvattavaksi ja tutustuttavaksi noin klo 12.30-13.30. Raide-Jokerin henkilöliikennöinnin on tarkoitus alkaa syksyllä 2023 Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä.

Tiistaina 28.2. Raide-Jokeri järjestää asukastilaisuuden klo 18.00 Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1, sali U2, sisäänkäynti M-ovesta). Tervetuloa kuulemaan koeajoista ja niiden etenemisestä!

Facebook-tapahtuma: Raide-Jokerin asukastilaisuus tiistaina 28.2. klo 18.00

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Ravintolapalvelut Aalto Spaceen - testaa ja voita!

Testaa, löydätkö kampuksen ravintolat Aalto Space -sovelluksesta ja voita kesäisiä palkintoja.
Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.