Bongaa Raide-Jokeri Otaniemen kampuksella!

Pikaratikka Raide-Jokerin koeajot käynnistyvät Otaniemen alueella maaliskuussa. Koeajot alkavat kaksi päivää kestävillä hidasajoilla, jolloin vaunu ajetaan Leppävaarasta Keilaniemeen ja takaisin.
Kuva: Raide-Jokeri

Raide-Jokeri-pikaraitiotien tekninen koeliikenne on parhaillaan käynnissä. Otaniemen kampukselta ratikan voi bongata keskiviikkona 1.3. noin klo 12 alkaen sekä torstaina 2.3. aamupäivällä. Keskiviikkona ratikkaa vastaanottaa myös kaikille avoin kulkue Maarintieltä A Blocin edustalle.

Raide-Jokerin koeajoissa testataan raitiotien teknisiä järjestelmiä, esimerkiksi vaihteenohjausjärjestelmän ja liikennevalojen toimivuutta. Koeajojen aikana liikennevalot otetaan käyttöön ja linjan ajolangat sähköistetään. Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan liikenteenohjaajien ja opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Näillä ylityspaikoilla kevyt liikenne väistää raitiovaunua.

Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan esimerkiksi oheisten opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Huomioithan, että tällaisella ylityspaikalla ei ole suojatien tunnuksia, vaan kevyen liikenteen tulee väistää raitiovaunua.

Koeajojen aikana vaunuun ei pääse sisälle, mutta ratikka pysähtyy ensiajollaan keskiviikkona Aalto-yliopiston pysäkille (Oppimiskeskuksen edessä) valokuvattavaksi ja tutustuttavaksi noin klo 12.30-13.30. Raide-Jokerin henkilöliikennöinnin on tarkoitus alkaa syksyllä 2023 Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä.

Tiistaina 28.2. Raide-Jokeri järjestää asukastilaisuuden klo 18.00 Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1, sali U2, sisäänkäynti M-ovesta). Tervetuloa kuulemaan koeajoista ja niiden etenemisestä!

Facebook-tapahtuma: Raide-Jokerin asukastilaisuus tiistaina 28.2. klo 18.00

Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kampus Julkaistu

Yli 80 prosenttia kampuksen energiansäästötavoitteesta saavutettu

Myös kesän aikana kampuksella on saavutettu suuria säästöjä energiankulutuksessa.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Ehdota, miten käyttäisit 13 000 euroa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvointiin!

Jätä ehdotuksesi 29.9.2023 mennessä osallistavan budjetoinnin hankkeeksi parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia kampuksella. Ideoista äänestetään voittaja vielä vuoden 2023 aikana.
Otaniemi campus area
Kampus Julkaistu

Tyytyväisyys toimitiloihin on noussut Aalto-yliopiston kampuksella

Asiakastyytyväisyys on noussut pandemian jälkeen Aalto-yliopistokiinteistöjen (ACRE) toimitila-asiakkailla. Erityisesti kehuja saavat kulunvalvonta, aulapalvelut sekä kokoustilat.
Kampus Julkaistu

ACRE lahjoitti Lego-palikoita päiväkoteihin

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE) lahjoittivat yliopiston vanhoja Lego-palikoita Touhula-päiväkodeille.