Bongaa Raide-Jokeri Otaniemen kampuksella!

Pikaratikka Raide-Jokerin koeajot käynnistyvät Otaniemen alueella maaliskuussa. Koeajot alkavat kaksi päivää kestävillä hidasajoilla, jolloin vaunu ajetaan Leppävaarasta Keilaniemeen ja takaisin.
Kuva: Raide-Jokeri

Raide-Jokeri-pikaraitiotien tekninen koeliikenne on parhaillaan käynnissä. Otaniemen kampukselta ratikan voi bongata keskiviikkona 1.3. noin klo 12 alkaen sekä torstaina 2.3. aamupäivällä. Keskiviikkona ratikkaa vastaanottaa myös kaikille avoin kulkue Maarintieltä A Blocin edustalle.

Raide-Jokerin koeajoissa testataan raitiotien teknisiä järjestelmiä, esimerkiksi vaihteenohjausjärjestelmän ja liikennevalojen toimivuutta. Koeajojen aikana liikennevalot otetaan käyttöön ja linjan ajolangat sähköistetään. Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan liikenteenohjaajien ja opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Näillä ylityspaikoilla kevyt liikenne väistää raitiovaunua.

Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan esimerkiksi oheisten opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Huomioithan, että tällaisella ylityspaikalla ei ole suojatien tunnuksia, vaan kevyen liikenteen tulee väistää raitiovaunua.

Koeajojen aikana vaunuun ei pääse sisälle, mutta ratikka pysähtyy ensiajollaan keskiviikkona Aalto-yliopiston pysäkille (Oppimiskeskuksen edessä) valokuvattavaksi ja tutustuttavaksi noin klo 12.30-13.30. Raide-Jokerin henkilöliikennöinnin on tarkoitus alkaa syksyllä 2023 Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä.

Tiistaina 28.2. Raide-Jokeri järjestää asukastilaisuuden klo 18.00 Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1, sali U2, sisäänkäynti M-ovesta). Tervetuloa kuulemaan koeajoista ja niiden etenemisestä!

Facebook-tapahtuma: Raide-Jokerin asukastilaisuus tiistaina 28.2. klo 18.00

Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Otaparkki julkisivu

Otaparkin pysäköintimaksu alenee – lisäuudistuksia Otaniemen kampuksen pysäköintiin

Helmikuun puolivälissä otetaan käyttöön uusia uudistuksia kampuspysäköinnissä.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu

Vedenjakelussa häiriöitä Dipolissa 30.1.

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 15.00, mutta Dipolissa voi työskennellä normaalisti
Bikes

Romupyörille uusi elämä ACREn ja Kierrätyskeskuksen yhteistyöllä

Romupyöräkeräys toteutettiin tänä talvena yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Romupyöriä kerättiin Aalto-yliopiston kampukselta useita satoja.