Aalto-yliopisto vapauttaa pääomaa kiinteistöjen myynnillä

Yliopisto vapauttaa pääomaa yliopiston tutkimukseen, opetukseen, digitalisointiin ja kampuksen kehittämiseen.

Aalto-korkeakoulusäätiö on myynyt 6.6.2019 Lämpömiehenkuja 2:ssa, Lämpömiehenkuja 3:ssa, Tekniikantie 3:ssa ja Maarintie 6:ssa sijaitsevat kiinteistöt eQ Hoivakiinteistöt -erikoissijoitusrahastolle.

Myynnin tarkoituksena on vapauttaa pääomaa yliopiston tutkimukseen, opetukseen, digitalisointiin sekä kampuksen jatkokehittämiseen. Päätös on osa vuonna 2015 tehtyä kampussuunnitelmaa, jonka mukaisesti yliopisto keskittää toimintaansa Otaniemessä sijaitsevan kampuksen ytimeen. Kaupan kohteena olevat kiinteistöt sijaitsevat ydinkampuksen ulkopuolella.

Toiminta kiinteistöissä jatkuu

Aalto-yliopisto on solminut samalla vuokrasopimuksen osasta Tekniikantie 3:n ja Maarintie 6:n tiloista. Vuokrasopimuksen myötä Aallon toiminta kiinteistöissä jatkuu normaalisti. Myös muiden kiinteistöjä vuokraavien tahojen toiminta kiinteistöissä jatkuu.

Kiinteistöjen bruttopinta-ala on Lämpömiehenkuja 2:ssa noin 6450, Lämpömiehenkuja 3:ssa noin 4020, Tekniikantie 3:ssa noin 3390 ja Maarintie 6:ssa 9230 kerrosneliömetriä.

Myynnin neuvonantajana kaupassa toimi CBRE Finland Oy.

Lisätietoja:
Antti Tuomela
toimitusjohtaja
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
puh. 040 719 4007

Jennifer Eloheimo
sijoitusjohtaja
eQ Varainhoito Oy
puh. 050 5473 660

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.12.2018 1.036 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 190 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yhteiskuntakiinteistöomistaja.

URL copied!

Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu

Keskeytys kaukolämmön jakelussa seuraavissa kiinteistöissä: Betonimiehenkuja 3 ja 5

Keskeytämme Betonimiehenkuja 3 ja 5 kiinteistöiden kaukolämmön jakelun muutöstöiden takia torstaina 25.3. klo 8.00-16.00 välillä.
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu

Sähkökatko vaikutti osaan rakennuksista Otaniemen kampuksella

Otaniemen alueella oli sähkökatko, joka vaikutti osaan rakennuksista.

Hitautta Aalto Space -sovelluksessa

Aalto Space -sovelluksessa tehdään päivitys- ja parannustöitä 11.3.-19.3. ja sovelluksessa saatta esiintyä hitautta.

Otaniementiellä räjäytyksiä 3.3.2021 alkaen

Otaniementiellä tehdään räjäytyksiä vaativaa louhintaa Otaniementiellä Otakaaren risteyksen etelä- ja pohjoispuolella keskiviikosta 3.3.2021 alkaen.