Aalto-yliopisto vapauttaa pääomaa kiinteistöjen myynnillä

Yliopisto vapauttaa pääomaa yliopiston tutkimukseen, opetukseen, digitalisointiin ja kampuksen kehittämiseen.

Aalto-korkeakoulusäätiö on myynyt 6.6.2019 Lämpömiehenkuja 2:ssa, Lämpömiehenkuja 3:ssa, Tekniikantie 3:ssa ja Maarintie 6:ssa sijaitsevat kiinteistöt eQ Hoivakiinteistöt -erikoissijoitusrahastolle.

Myynnin tarkoituksena on vapauttaa pääomaa yliopiston tutkimukseen, opetukseen, digitalisointiin sekä kampuksen jatkokehittämiseen. Päätös on osa vuonna 2015 tehtyä kampussuunnitelmaa, jonka mukaisesti yliopisto keskittää toimintaansa Otaniemessä sijaitsevan kampuksen ytimeen. Kaupan kohteena olevat kiinteistöt sijaitsevat ydinkampuksen ulkopuolella.

Toiminta kiinteistöissä jatkuu

Aalto-yliopisto on solminut samalla vuokrasopimuksen osasta Tekniikantie 3:n ja Maarintie 6:n tiloista. Vuokrasopimuksen myötä Aallon toiminta kiinteistöissä jatkuu normaalisti. Myös muiden kiinteistöjä vuokraavien tahojen toiminta kiinteistöissä jatkuu.

Kiinteistöjen bruttopinta-ala on Lämpömiehenkuja 2:ssa noin 6450, Lämpömiehenkuja 3:ssa noin 4020, Tekniikantie 3:ssa noin 3390 ja Maarintie 6:ssa 9230 kerrosneliömetriä.

Myynnin neuvonantajana kaupassa toimi CBRE Finland Oy.

Lisätietoja:
Antti Tuomela
toimitusjohtaja
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
puh. 040 719 4007

Jennifer Eloheimo
sijoitusjohtaja
eQ Varainhoito Oy
puh. 050 5473 660

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.12.2018 1.036 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 190 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yhteiskuntakiinteistöomistaja.

Osallistavan budjetoinnin projekti huipentui iloiseen istutustyöpajaan

"Yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetoinnin projekti huipentui toukokuun puolivälissä pidettyyn istutustyöpajaan uusien puutarhapenkkien äärellä. Osallistava budjetointi jatkuu uuden projektin muodossa myös tänä syksynä.
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu

Poikkeusreitti Konemiehentien ja Maarintien risteykseen

Maanantaina 16.5. käynnistyy liikenteen poikkeusreitin rakentaminen Konemiehentiellä Tietotekniikan talon edessä.

Rakentajanaukion pysäköintialue suljetaan laajasti

Rakentajanaukion pysäköintipaikka suljetaan lähes kokonaan 16.-18.5.2022 päällystystöiden vuoksi.

Miten liikut kampuksella nyt ja tulevaisuudessa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella parannetaan kestävää liikkumista. Kyselyyn vastaaminen on tehokas tapa vaikuttaa liikkumisen ja liikenteen sujuvuuteen kampuksella. Voit myös ilmoittautua kestävän liikkumisen työpajaan sekä osallistua kesäisten palkintojen arvontaan.