13 000 euroa opiskelijoiden hyvinvointiin - äänestä parasta ideaa!
Lukuvuoden 2022 alkaessa Aalto-yliopiston opiskelijoilta kysyttiin, miten he haluaisivat käyttää 13 000 euroa yliopiston budjetista kampuksen pienkehittämiseen teemana hyvinvointi kampuksella. Ideointi perustui "yksi euro jokaiselle opiskelijalle" -osallistavan budjetin projektiin, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Tavoitteena on yhä kehittää kampusta osallistamalla opiskelijat päätöksentekoon.
Ideoita saatiin yhteensä 44 sekä aalto.fi:ssä käydyn keskustelun että Webropol -lomakkeen kautta. "Kiitos kaikille ideointiin osallistuneille opiskelijoille! Saimme hienoja, mielikuvituksellisia ehdotuksia laidasta laitaan. Osaa äänestyksen ulkopuolelle jääneistä ideoista edistetäänkin jo yliopiston päivittäisessä toiminnassa. Kaikki ideat huomioidaan ja kaikki äänestyksen ulkopuolelle jääneet ehdotukset välitimme kyseisistä asioista vastaaville tahoille", sanoo Aalto-yliopiston suunnittelupäällikkö Raili Pönni.
Projektin järjestäjät (edustajat yliopistosta, ACREsta sekä AYY:stä) valitsivat viisi ehdotusta äänestettäväksi. Jatkoon valituissa ehdotuksissa toteutui ideoinnin tärkeimmät kriteerit, eli opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen, inklusiivisuus, saavutettavuus, kestävyys, budjettiraami ja toteutuksen aikataulu.
Lisätietoja osallistavan budjetoinnin projektista antaa ACREn projektipäällikkö Aapo Pihkala, [email protected].
Äänestä parasta ideaa 30.11.2022 mennessä!
Nyt on aika äänestää, mikä jatkoon valituista ideoista toteutetaan kampuksella kevään 2023 aikana. Äänestä parasta ideaa täällä (äänestyslomake).
Voittaja julkistetaan vuoden 2023 alussa. Voit tutustua äänestettäviin ehdotuksiin alla.
Viisi ehdotusta 13 000 euron käyttämiseen
Tutustu äänestettäviin ehdotuksiin perusteluineen alla.
Päiväunet luentojen välillä tai lounaan jälkeen auttavat aivoja virkistäytymään ja parantavat muistia. Äänieristetyt nukkumiskapselit, "unimunat", olisivat tehokas tapa lisätä opiskelijoiden mahdollisuutta torkkua kampuksella. Parempi uni edistää oppimistuloksia, onnellisuutta ja energisyyttä.
Projektin myötä olisi mahdollisuus toteuttaa 2-3 nukkumiskapselia.
Pingiksen pelaamisen ohessa voi tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa kuulumisia. Pelaaminen on myös helppo ja nopea tapa liikkua sekä pitää hauskaa.
Projektin myötä olisi mahdollisuus toteuttaa useita siirrettäviä pingispöytiä joko sisä- tai ulkotiloihin kampuksella.
Aistihuoneessa voi olla esimerkiksi lepotuoleja, ja taustalla kuulua puron solinaa, linnun laulua tai muuta miellyttävää ääntä. Aistihuoneessa voi pitää lyhyitä, muutamien minuuttien mittaisia taukoja ja antaa ajatusten rauhoittua päivän mittaan.
Projektin myötä voitaisiin toteuttaa yhdestä sopivasta tilasta kampuksella aistihuone, johon mahtuu noin 5-10 henkilöä kerrallaan viettämään taukoa.
Siirrettävät keinut tai muu opiskelijoiden ulkoilua tukeva välineistö kampukselle sopivaan ulkotilaan. Toimintavälineiden ääressä voisi tavata ystäviä, haukata happea, liikuskella ja tukea leikkimielistä, positiivista energiaa.
Projektin myötä voitaisiin hankkia useampia toimintavälineitä kampukselle.
Taiteen, tekniikan ja tieteen yhdistävä artefakti, joka edustaisi yliopiston opiskelijoita ja henkilöstöä. Teos motivoisi ja yhdistäisi koko Aalto-yhteisöä, rohkaisi kehittämään ja toisi uusia ideoita. Artefakti voisi myös edustaa laajemmin koko ihmiskuntaa ja maailmaa.
Projektin myötä voitaisiin toteuttaa artefakti opiskelijaprojektina.
- Julkaistu
- Päivitetty: This content was originally published on www.aalto.fi.