Aalto-yhteisön eettinen kanava

Aalto-yliopiston ja sen tytäryhtiöiden eettisessä kanavassa työntekijät, opiskelijat ja muut yliopistoyhteisön jäsenet sekä sidosryhmiimme kuuluvat henkilöt voivat ilmoittaa havaitsemistaan väärinkäytöksistä. Linkki eettiseen kanavaan löytyy ACREn kotisivujen etusivun alareunasta.
ACRE logo

Eettinen kanava on työkalu väärinkäytöksistä ilmoittamiseen.

Aalto-yliopistolle on tärkeää, että sen henkilöstö, opiskelijat ja sidosryhmät voivat nostaa rohkeasti esiin havaitsemiaan väärinkäytösepäilyjä. Aalto-yliopiston eettisessä kanavassa voidaan ilmoittaa Aalto-yliopiston tai yliopistokonserniin kuuluvien yhtiöiden toiminnassa ilmenneistä lainvastaisuuksista ja väärinkäytöksistä. 

Kannustamme tekemään ilmoituksen omalla nimellä, mutta eettisessä kanavassa ilmoituksen voi tehdä myös nimettömästi.

Aalto-yliopisto on sitoutunut huolehtimaan ilmoitusten tietoturvallisesta ja huolellisesta käsittelemisestä. Kaikki vilpittömässä mielessä tehdyt ilmoitukset tutkitaan ja niiden osalta ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin.  

Aalto-yliopiston eettinen kanava on vuonna 2023 voimaan tulleen ilmoittajansuojelulain mukainen sisäinen, luottamuksellinen ilmoituskanava. Eettinen kanava toteutetaan tietoturvallisen WhistleB-työkalun avulla.

Lue lisää Aalto-yhteisön eettisestä kanavastaWhistleBlow, eettinen kanava

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kampus Julkaistu

Yli 80 prosenttia kampuksen energiansäästötavoitteesta saavutettu

Myös kesän aikana kampuksella on saavutettu suuria säästöjä energiankulutuksessa.
Kampus, Yliopisto Julkaistu

Ehdota, miten käyttäisit 13 000 euroa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvointiin!

Jätä ehdotuksesi 29.9.2023 mennessä osallistavan budjetoinnin hankkeeksi parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia kampuksella. Ideoista äänestetään voittaja vielä vuoden 2023 aikana.
Otaniemi campus area
Kampus Julkaistu

Tyytyväisyys toimitiloihin on noussut Aalto-yliopiston kampuksella

Asiakastyytyväisyys on noussut pandemian jälkeen Aalto-yliopistokiinteistöjen (ACRE) toimitila-asiakkailla. Erityisesti kehuja saavat kulunvalvonta, aulapalvelut sekä kokoustilat.
Kampus Julkaistu

ACRE lahjoitti Lego-palikoita päiväkoteihin

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (ACRE) lahjoittivat yliopiston vanhoja Lego-palikoita Touhula-päiväkodeille.