Sovkapslarna kan nu användas

Sovkapslarna som skaffats till campuset genom projektet för en inkluderande budget är nu tillgängliga. Läs bruksanvisningen innan du bokar en sovkapsel!
Bild: Milla Uusitalo / ACRE

De första sovkapslarna på Aalto-universitetets campus i Otnäs har tagits i bruk. Kapslarna finns på 1:a våningen nära U3-salen i Kandidatcentrets U-flygel (Otsvägen 1) och på bottenvåningen i Harald Herlin-lärcentret (Otnäsvägen 9) i Makerspace-området. Du hittar också kapslarnas exakta läge på kartan i appen Aalto Space.

Sovkapslarna är avsedda för korta tupplurer och vilopauser mellan till exempel föreläsningar och de kan användas under byggnadernas öppettider. Sovkapslarna stängs när också byggnaderna stängs. Tanken är att så många vid Aalto som möjligt ska kunna använda sig av sovkapslarna – boka en kapsel för högst en timme i taget.

Kapslarna genomfördes i ett projekt för en inkluderande budget på basis av en idé från de studerande och önskemål för var kapslarna skulle placeras frågades också genom en enkät till de studerande. I pilotprojektsanda och utifrån eventuell feedback kommer placeringen, användningen och bruksanvisningarna för sovkapslarna att preciseras.

Det finns ett förvaringsfack under kapselns madrass, där du kan lämna till exempel en ryggsäck under en tuDet finns ett förvaringsfack under kapselns madrass, där du kan lämna till exempel en ryggsäck under en tu

Instruktioner för användning av sovkapslar

  1. Boka en sovkapsel med appen Aalto Space. Du kan boka en kapsel för en timme i taget. Kapslar är tillgängliga under byggnadens öppettider.
  2. Håll sovkapslarna rena och lämna dem i snyggt skick när du går. Det finns ett förvaringsfack under kapselns madrass, där du kan lämna till exempel en ryggsäck under en tupplur. Dessutom har kapseln en USB-anslutning för t ex laddning av telefonen.
  3. Kontakta omedelbart byggnadens entréservice, om du upptäcker att en kapsel är trasig eller har andra brister.
  4. Du kan även lämna feedback om användningen av kapslarna via appen Aalto Space eller ACRE:s webbplats.
Share
URL kopierat

Read more news

Otaparkki julkisivu
Campus, Universitetet Published:

Parkeringsavgiften för Otaparkki minskar - ytterligare förbättringar av parkeringen vid Otnäs campus

I mitten av februari införs nya förändringar för campusparkeringen.
Drone image of Otaniemi campus in early December, light covering of snow everywhere, with low sun shining
Campus, Universitetet Published:

Parkeringsförfarandet på campusområdet i Otnäs förenhetligas vid årsskiftet

Campusparkeringen omfattas av ett pilotprojekt som inleds 1.1.2024.
Campus, Universitetet Published:

Dags att rösta! Hur ska vi använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande?

I början av hösten 2023 fick de studerande komma med idéer för hur universitetet ska använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande på campus. Nu är det dags att rösta fram en idé som ska förverkligas på campus under våren 2024 .
Campus, Universitetet Published: