Passerkontrollen på campusområdet i Otnäs förändras

I och med förändringen av Aalto-universitetets lås- och passerkontroller förändras tillträdet till universitetsbyggnaderna också för studerande.

Installeringen av låsanordningarna i Kandidatcentret har redan börjat och till en del av utrymmena krävs ett passerkort redan i slutet av februari (en preliminär tidtabell finns på aalto.fi/accesscontrol).

HRT:s resekort, både det gröna och det blåa, fungerar efter registrering som passerkort för studerande på campusområdet. Det nya HRT-kortet (blått) fungerar som en HRT-resebiljett och som passerkort på campusområdet. Det gamla gröna HRT-kortet fungerar endast som passerkort (dvs. inte i kollektivtrafiken).

Om du inte har ett HRT-kort kan du skaffa ett resekort från HRT:s serviceställen. Vid behov kan du även hämta ett gammalt grönt HRT-kort från IT-servicepunkten under dess öppettider. Servicepunkten finns på 1:a våningen i Kandidatcentrum (Otsvängen 1).Du behöver kunna styrka din identitet med ett officiellt identitetsbevis, dvs. ett pass, finländskt ID-kort eller finländskt körkort. I fortsättningen kommer HRT-kortet att behövas allt mer för tillträdet till Aalto-universitetets byggnader, så gå och registrera ditt kort om du ännu inte har skaffat ett.

Registrering av HRT-kort

På sidan https://idcard.aalto.fi  kan du själv registrera HRT-kortet. Du loggar in på tjänsten med ditt Aalto-användarnamn och lösenord. På sidan efterfrågas ett telefonnummer i internationellt format och HRT-kortets nummer. Kontakta IT Servicedesk på [email protected] om du stöter på problem vid aktiveringen av kortet.

Hämta och registrera ditt HRT-kort så snart som möjligt!

URL kopierat

Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Published:

Köpcentret A Blanc öppnas på Otnäs campus

Den av Alvar Aalto planerade byggnaden som tidigare var känd under namnet "Otaniemen ostari" (Otnäs köpcentrum) omdöptes i och med ombyggnaden och har nu öppnat mitt på Aalto-universitetets campus.
Campus Published:

Utomhusområdena och gångvägarna runt Otsvängen 1 och Dipoli förbättras

Under hösten 2021 ska det bli enklare att ta sig längs med gångvägarna från metron till Dipoli. Området kring Alvarsplatsen förbättras samtidigt. Målet är att skapa trivsamma, mångsidiga, säkra och tillgängliga utomhusområden och samtidigt beakta den ursprungliga planeringen och det ursprungliga genomförandet. Arbetet sätter igång redan i augusti.
Campus, Universitetet Published:

Ändringar i passerkontrollen – läs anvisningarna

Ändringarna träder i kraft i december och gäller alla som rör sig på campusområdet.
Campus, Undantagssituation Published:

Exceptionella öppettider på Otnäs campus under sommaren 2021

Byggnaderna på Otnäs campus har exceptionella öppettider under sommaren 2021.