Passerkontrollen på campusområdet i Otnäs förändras

I och med förändringen av Aalto-universitetets lås- och passerkontroller förändras tillträdet till universitetsbyggnaderna också för studerande.

Installeringen av låsanordningarna i Kandidatcentret har redan börjat och till en del av utrymmena krävs ett passerkort redan i slutet av februari (en preliminär tidtabell finns på aalto.fi/accesscontrol).

HRT:s resekort, både det gröna och det blåa, fungerar efter registrering som passerkort för studerande på campusområdet. Det nya HRT-kortet (blått) fungerar som en HRT-resebiljett och som passerkort på campusområdet. Det gamla gröna HRT-kortet fungerar endast som passerkort (dvs. inte i kollektivtrafiken).

Om du inte har ett HRT-kort kan du skaffa ett resekort från HRT:s serviceställen. Vid behov kan du även hämta ett gammalt grönt HRT-kort från IT-servicepunkten under dess öppettider. Servicepunkten finns på 1:a våningen i Kandidatcentrum (Otsvängen 1).Du behöver kunna styrka din identitet med ett officiellt identitetsbevis, dvs. ett pass, finländskt ID-kort eller finländskt körkort. I fortsättningen kommer HRT-kortet att behövas allt mer för tillträdet till Aalto-universitetets byggnader, så gå och registrera ditt kort om du ännu inte har skaffat ett.

Registrering av HRT-kort

På sidan https://idcard.aalto.fi  kan du själv registrera HRT-kortet. Du loggar in på tjänsten med ditt Aalto-användarnamn och lösenord. På sidan efterfrågas ett telefonnummer i internationellt format och HRT-kortets nummer. Kontakta IT Servicedesk på [email protected] om du stöter på problem vid aktiveringen av kortet.

Hämta och registrera ditt HRT-kort så snart som möjligt!

URL copied!

Universitetet Published:

En euro till varje studerande—hur borde Aalto-universitetet använda den? Dela med dig av din idé senast den 30 maj 2021

I år provar Aalto-universitetet något nytt: vi inbjuder de studerande att besluta hur 12 000 euro av universitetets budget ska användas.
Campus, Universitetet Published:

Ändringar i passerkontrollen – läs anvisningarna

Ändringarna träder i kraft i december och gäller alla som rör sig på campusområdet.
Campus, Undantagssituation Published:

Exceptionella öppettider på Otnäs campus

Byggnaderna på Otnäs campus har exceptionella öppettider under hösten 2020 och vid årskiftet.
Campus Published:

Utlåning av passerkort upphör

Passerkontroll vid Aalto-Universitetet förändras. I fortsättningen använder studeranden HRT-kortet som passerkort.