Utomhusområdena och gångvägarna runt Otsvängen 1 och Dipoli förbättras

Under hösten 2021 ska det bli enklare att ta sig längs med gångvägarna från metron till Dipoli. Området kring Alvarsplatsen förbättras samtidigt. Målet är att skapa trivsamma, mångsidiga, säkra och tillgängliga utomhusområden och samtidigt beakta den ursprungliga planeringen och det ursprungliga genomförandet. Arbetet sätter igång redan i augusti.
Foto: Tuomas Uusheimo

Under augusti inleds två byggnadsprojekt vars mål är att göra det enklare att ta sig mellan metron och Dipoli till fots och att förbättra området kring Alvarplatsen mellan Kandidatcentret och lärcentret. Projekten ros i hamn före utgången av 2021.

Utanför Dipoli byggs en naturlig gångväg som leder från metron och A Blanc. Samtidigt görs området trivsammare genom att öka vegetationen och lägga till bänkar och möjliggöra att bl.a. konstverk visas upp. Området kring Alvarplatsen, som utgör ett av campus landmärken och ett centralt grönområde, får bättre gångvägar, verksamhetsmöjligheterna förbättras och områdets mångfaldiga natur ökar. I samband med projekten förbättras även områdenas belysning.

I bägge projekten hedras områdenas ursprungliga planer och kulturhistoriska signifikans. Förutom Aalto-universitetet har Museiverket, Alvar Aalto-stiftelsen samt Pietilä Arkkitehdit Oy deltagit i planeringen. Esbo stads byggnadstillsynscentral har beviljat byggnadstillstånd för projekten. Byggnadsplatserna avgränsas och fotgängare omdirigeras längs med avvikande rutter.

Mer information:

Pauliina Skyttä, campusarkitekt, [email protected]
Aapo Pihkala, projektchef, hållbar utveckling och landskap, [email protected]

URL kopierat

Campus, Studier Published:

Korridordörrarna i Kandidatcentret låses, använd passerkort

Studerande, kontrollera att du har ett HRT-kort som har registrerats på idm.aalto.fi eller hämta ut ett passerkort för studerande från och med 8.11. från Väres eller Otakaari 1 entrétjänster och registrera det. Nya passerzoner träder i kraft på campus 16.11. och HRT-kortet eller passerkortet kommer att behövas allt mer.
Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Published:

Köpcentret A Blanc öppnas på Otnäs campus

Den av Alvar Aalto planerade byggnaden som tidigare var känd under namnet "Otaniemen ostari" (Otnäs köpcentrum) omdöptes i och med ombyggnaden och har nu öppnat mitt på Aalto-universitetets campus.
Campus, Universitetet Published:

Ändringar i passerkontrollen – läs anvisningarna

Ändringarna träder i kraft i december och gäller alla som rör sig på campusområdet.
Campus, Undantagssituation Published:

Exceptionella öppettider på Otnäs campus under sommaren 2021

Byggnaderna på Otnäs campus har exceptionella öppettider under sommaren 2021.