Utomhusområdena och gångvägarna runt Otsvängen 1 och Dipoli förbättras

Under hösten 2021 ska det bli enklare att ta sig längs med gångvägarna från metron till Dipoli. Området kring Alvarsplatsen förbättras samtidigt. Målet är att skapa trivsamma, mångsidiga, säkra och tillgängliga utomhusområden och samtidigt beakta den ursprungliga planeringen och det ursprungliga genomförandet. Arbetet sätter igång redan i augusti.
Foto: Tuomas Uusheimo

Under augusti inleds två byggnadsprojekt vars mål är att göra det enklare att ta sig mellan metron och Dipoli till fots och att förbättra området kring Alvarplatsen mellan Kandidatcentret och lärcentret. Projekten ros i hamn före utgången av 2021.

Utanför Dipoli byggs en naturlig gångväg som leder från metron och A Blanc. Samtidigt görs området trivsammare genom att öka vegetationen och lägga till bänkar och möjliggöra att bl.a. konstverk visas upp. Området kring Alvarplatsen, som utgör ett av campus landmärken och ett centralt grönområde, får bättre gångvägar, verksamhetsmöjligheterna förbättras och områdets mångfaldiga natur ökar. I samband med projekten förbättras även områdenas belysning.

I bägge projekten hedras områdenas ursprungliga planer och kulturhistoriska signifikans. Förutom Aalto-universitetet har Museiverket, Alvar Aalto-stiftelsen samt Pietilä Arkkitehdit Oy deltagit i planeringen. Esbo stads byggnadstillsynscentral har beviljat byggnadstillstånd för projekten. Byggnadsplatserna avgränsas och fotgängare omdirigeras längs med avvikande rutter.

Mer information:

Pauliina Skyttä, campusarkitekt, [email protected]
Aapo Pihkala, projektchef, hållbar utveckling och landskap, [email protected]

Share
URL kopierat

Read more news

Campus Published:

Sommaröppettider på Otnäs campus 2022

Sommaröppettider på Otnäs campus och Aalto-universitetet Töölö.

Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Published:

Bidrag som ger uttryck åt innovativ planering vann arkitekturtävlingen Otaniemen Tietokorttelit

Till vinnare i tävlingen om planeringen av områdena Biologen och Marintekniken i Otnäs i Esbo utsågs bidraget Superpositio.
Campus, Universitetet Published:

Två gamla lindar fälls på Otnäsvägen i februari och två nya planteras

De gamla träden får ett nytt liv som konstverk utomhus.
Campus, Studier Published:

Korridordörrarna i Kandidatcentret låses, använd passerkort

Studerande, kontrollera att du har ett HRT-kort som har registrerats på idm.aalto.fi eller hämta ut ett passerkort för studerande från och med 8.11. från Väres eller Otakaari 1 entrétjänster och registrera det. Nya passerzoner träder i kraft på campus 16.11. och HRT-kortet eller passerkortet kommer att behövas allt mer.