Utvecklingen av kommunalteknik på Otsvängen och Alvarplatsen börjar i augusti

Vägarbeten inleds på Alvarplatsen i augusti 2024 och fortsätter från korsningen mellan Otsvängen och Grottmannavägen mot Servi Maijas väg i september 2024. Gatutekniken och annan kommunalteknik renoveras och anpassas till den nya detaljplanen. På Otsvängen byggs högkvalitativa gång- och cykelvägar. Den nuvarande undergången bredvid TF tas bort och ersätts med trappor samt en mer tillgänglig anslutning genom tomten. Rondellen vid Servi Maijas väg bevaras.
Dipoli ilmakuva
Foto: Tuomas Uusheimo

Renoveringen av kommunaltekniken på Alvarplatsen och den östra delen av Otsvängen börjar i augusti 2024. Arbetet är planerat att vara klart vid slutet av 2025. Gång- och cykelförhållandena på den östra delen av Otsvängen är för närvarande otillräckliga, och gatuområdena är inte tillräckligt tydligt avgränsade.

Man strävar efter att behålla gång- och cykelvägar bredvid byggarbetsplatsen. Enligt planen kommer det att vara möjligt att nå fastigheter och parkeringsområden trots vägarbetena. Båda körfälten på Otsvängen kommer att vara i bruk under arbetets gång, men smalare sektioner kan tillfälligt bli enkelriktade.

Arbetet är planerat att börja på Alvarplatsen den 12 augusti 2024 och fortsätta på Otsvängen fram till gångtunneln från och med september. Arbetet på sträckan från gångtunneln till korsningen vid Servi Maijas väg är planerat att genomföras mellan januari och december 2025. Beställaren av arbetet är Esbo stad, och huvudentreprenör är KMS Palvelu Oy.

Gångtunneln tas bort och ersätts med en tillgänglig trappförbindelse

Med den ändring som gjorts i detaljplanen kommer fler studentbostäder att byggas längs Otsvängen. Denna förändring kommer med tiden att öka gång- och cykeltrafiken på gatan och till viss del även fordonstrafiken. För att förbättra trafiksäkerheten samt gång- och cykelförhållandena på gatan kommer cykelbanor och cykelfält att byggas, och fler och bredare gångvägar kommer att anläggas. Parkeringen flyttas från körbanan till parkeringsfickor.

Gångtunneln vid Teknologföreningen och de tillhörande trapporna kommer att rivas eftersom trapporna inte är tillgängliga. Gångtunneln och trapporna ersätts med en tillgänglig trappförbindelse samt en flackare gång- och cykelväg genom tomten. Gångtunneln tas ur bruk i december 2024.

Med nybyggandet kommer flygekorrarnas förbindelse över Otsvängen att flyttas till området vid Teknologbyn. Flygekorrarnas förbindelser beaktas genom en ekologisk korridor, bevarande av träd och nya planteringar. Projektet omfattar bland annat byggnads- och rivningsarbeten för gator, vattenförsörjning, fjärrvärme samt andra tekniska system och konstruktioner.

Mer information om projektet

Esbo stads byggherre representant: Jorma Kohonen

Otsvängen mellan Otnäsvägen och Servi-Maijas väg | Esbo stad (espoo.fi

Share
URL kopierat

Read more news

Sekajätekasa Ämmässuon jätteenkäsittelylaitoksella.
Campus, Samarbete, Universitetet Published:

Återvinningskampanj inleds på Otnäs campus

I början av oktober inleder vi en kampanj för återvinning av avfall på Otnäs campus. Målet är att öka återvinningsgraden och minska mängden blandat avfall.
Harald Herlin Learning Center
Forskning och konst Published:

Nya öppettider testas i lärcentret från den 19 augusti 2024

Möjligheterna för studerande och personal att använda lärcentrets lokaler och samlingar kommer att utökas.
Students on Aalto University campus. Photo by Petri Anttila.
Campus, Universitetet Published:

Förslag på hur du skulle använda 14 000 e för välbefinnandet av Aalto-universitetets studenter!

Lämna ditt förslag senast den 30.9.2024 som ett deltagande budgetprojekt för att förbättra studenternas välbefinnande på campus. En vinnare kommer att röstas fram från de genomförbara idéerna under år 2024.
Itseopiskelutila Y412
Campus, Studier, Universitetet Published:

Nya självstudieutrymmen har öppnats i Kandidatcentret

Nya självstudieutrymmen har öppnats på Kandidatcentret.